ALGEMENE VOORWAARDEN

 1. De JRP-voucher dient binnen 3 maanden na afgiftedatum ingewisseld te worden voor de daadwerkelijke Japan Rail Pass in één van de JR Ticket Offices.
 2. U dient uw paspoort te tonen bij het inwisselen.
 3. Alleen buitenlandse reizigers die Japan als toerist bezoeken met een stempel “Temporary Visitor” in hun paspoort mogen gebruik maken van de Japan Rail Pass. Deze stempel ontvangt u bij de Japanse douane.
 4. De Japan Rail Pass is niet geldig op de ‘NOZOMI’ en ‘MIZUHO’ shinkansen (wel op de andere shinkansen).
 5. Op de Japan Rail Pass zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
 6.  U dient altijd uw paspoort bij u te hebben tijdens het reizen met de Japan Rail Pass.
 7.  Personen met de Japanse nationaliteit en wonend buiten Japan kunnen alleen in de volgende gevallen gebruik maken van de Japan Rail Pass:• Hij/zij is in het bezit van een permanente verblijfsvergunning
  • Hij/zij is getrouwd met een niet-Japanner, die buiten Japan woonachtig is. Dit moet u kunnen aantonen.
  Let op! Sinds mensen met een Japanse nationaliteit dienen aan te tonen dat ze langer dan 10 jaar buiten Japan woonachig zijn geweest.
 8. De Japan Rail Pass kan niet naar Japan worden verzonden.
 9. Eenmaal in Japan, kan JTB Amsterdam niet de Japan Rail Pass verzorgen.
 10. Een Japan Rail Pass of voucher is niet overdraagbaar.
 11. Uw paspoort tonen is verplicht wanneer er hierom wordt gevraagd.
 12. Een voucher is restitutabel binnen een jaar na de datum van uitgifte.
 13. Annuleringskosten zijn 15% van de waarde van de voucher.
 14. Een Japan Rail Pass is non-restitutabel in geval van treinstoring, vertraging etc.
 15. Zowel een voucher als een Japan Rail Pass kan niet opnieuw worden uitgegeven indien deze kwijt is geraakt en/of gestolen.
 16. Er gelden andere gebruiksvoorwaarden volgens de JR Group en het Japanse recht.
 17. In het geval u met een 2e klasse Japan Rail Pass gebruik wilt maken van de 1e klasse, dan geldt er een toeslag.
 18. Indien u met een 1e of 2e klasse Japan Rail Pass gebruik wilt maken van een privécoupé op de shinkansen of de Limited Express dan moet u een toeslag betalen.
 19. Privécoupés zijn voor twee of vier personen, in het geval er minder personen zijn dan volgt er een toeslag.
 20. Wanneer u met een 1e klasse Japan Rail Pass een ligplaats op de Limited Express of Ordinary Express Sleeper wilt reizen, dan volgt er een toeslag.
 21. Wanneer u met een 1e klasse Japan Rail Pass in 2e klasse besluit te reizen, dan is het verschil non-restitutabel.
 22. Regionale Passen mogen alleen gekocht en gebruikt worden door mensen van niet-Japanse nationaliteit, ook al wonen zij niet in Japan.
 23. Er mag maar 1 Regionale Pass per persoon worden gebruikt.
 24. De kindprijzen gelden voor kinderen vanaf 6 t/m 11 jaar. Wanneer het kind 12 wordt gedurende het gebruik van de Japan Rail Pass, dan geldt het volwassenen tarief.
 25. Voor meer informatie betreffende het gebruik van de Japan Rail Pass zie: https://www.japanrailpass.net

BETALINGSTERMIJN

Bestellingen die in het weekend gedaan worden, worden op maandag (of later) behandeld. Na ontvangst van de betaling (voor of op de, op de rekening vermelde, due date) verzenden wij de vouchers naar uw adres. Mocht de betaling 7 dagen voor uw vertrek uit Nederland nog niet binnen zijn, dan dient u de pas op ons kantoor op te komen halen. U dient ons dan eerst te bellen voor een afspraak (020-5709810). Klanten uit België dienen de rekening uiterlijk 14 dagen voor hun vertrek vanuit België te hebben voldaan om het voor ons mogelijk te maken de pas(sen) op tijd in België te krijgen.
U kunt de betaling op de volgende manieren voldoen. Betalen met iDeal of creditcard, bankoverschrijving of pinnen bij ons op kantoor. Wij accepteren alleen EUR.
Per bestelling wordt eenmalig 15 EUR administratiekosten in rekening gebracht.

1. iDeal/credit card
Bestel en betaal de vouchers via onze website. U krijgt automatisch een bevestiging. Wij zullen de vouchers meteen opsturen.

2. Bankoverschrijving
Na ontvangst van uw bestelformulier, zullen wij u per e-mail een factuur opsturen. Maakt u s.v.p. het bedrag over op de rekening aangegeven ABN-AMRO bankrekeningnummer. Houdt u zich aan de betalingstermijn. Op de due date dient het bedrag op onze bankrekening bijgeschreven te zijn. De due date zal altijd minimaal de 8e dag (in geval van klanten uit België 15e dag) voor uw vertrek zijn. Indien uw betaling niet te traceren valt door onze boekhouding op de 7e dag (14e in geval van klanten uit België) voor uw vertrek dan dient men de voucher af te halen op ons kantoor. Wij versturen zo kort voor vertrek geen railpassen meer per post op.

3. Betalen bij op ons kantoor
Betalen bij ons op kantoor is ook mogelijk. U kunt per pin of contant betalen. Neem a.u.b. wel eerst telefonisch contact op voordat u de bestelling plaatst.

Let op!
Klanten die het bestelformulier niet invullen en zonder afspraak een Japan Rail Pass of lokale trein pas bij ons komen halen berekenen we 15 euro extra per pas. U kunt dus wel langskomen om een pas te komen halen en betalen, maar alleen na het invullen van het bestelformulier en het maken van een duidelijke afspraak met onze Japanspecialist afdeling (020-570-9810).

ANNULERINGSKOSTEN

Indien u de Japan Rail Pass niet gebruikt kunt u deze binnen 1 jaar in ongebruikte staat retourneren. U krijgt dan een restitutie van 85%. Annuleringskosten zijn namelijk 15% van de voucherwaarde in Euro.

OMRUILEN VAN DE PAS

Indien er een verkeerde naam staat vermeld op de Japan Rail Pass of het verkeerde pastype is aangevraagd bij JTB Japanspecialist, dan kunt u de Japan Rail Pass wijzigen. Wijzigen bedraagt 20 EUR per pas. . Verzendkosten zijn voor rekening van de klant.

Deze voorwaarden gelden voor reizen georganiseerd door TRAVEL PLAZA NETHERLANDS B.V.
TRAVEL PLAZA NETHERLANDS B.V. is lid van JTB Group and Travel Plaza (Europe) B.V.