Japan Rail Pass

De Japan Rail Pass is een ideaal middel om goedkoop en efficiënt door Japan te reizen. Onbeperkt gebruik van het JR-netwerk voor 7, 14 of 21 dagen! Treinen in Japan zijn veilig, snel en rijden altijd stipt op tijd! Reizen met de trein is dus de aangewezen manier van transport in Japan. Stap op de snelle Hikari of Kodama shinkansen-treinen en reis met een sneltreinvaart van de ene stad naar de andere. Lees hieronder meer over deze geldbesparende en makkelijk te gebruiken treinpas.

Bestellen

 1. Bestel je voucher via de volgende link.
 2. Betaal d.m.v iDeal, bankoverschrijving (wij sturen een factuur) of credit card. Wij zullen de order op de bestelde dag behandelen en de bestelling bevestigen. Vervolgens sturen wij de vouchers op via post (gratis in NL). Het is tevens mogelijk om de voucher bij ons op kantoor op te komen halen of bij de Aviapartnerbalie in Schiphol Airport (19.35 EUR per bestelling).

Aan boord de vlucht/bij de douane

 1. Vul de Embarkation Card (visumformulier) aan boord het vliegtuig in.
 2. Lever het formulier in bij de paspoortcontrole. Nadat er een foto van je wordt gemaakt en er vingerafdrukken worden gescand, krijgt je een Tourist Visa van 90 dagen. Alleen dit visum geeft recht op het gebruik van de Japan Rail Pass!

Inwisselen

 1. Neem je voucher en paspoort mee naar een van de vele JR Ticket Offices.
 2. Vul daar een formulier in. Je bepaalt zelf de dag waarop de JRP ingaat. Dit hoeft niet op de dag zelf te zijn. Let op, de dagen lopen vanaf 00:00 tot 00:00. Het heeft dus geen nut om de pas om 22:00 ’s avonds te activeren.
 3. Je ontvangt de daadwerkelijke Japan Rail Pass. Raak deze niet kwijt! Een nieuwe pas uitgeven in Japan is niet mogelijk.Klik hier voor een instructievideo

De Japan Rail Pass

 1. .. is een kartonnen kaart en geen magneetkaart. Deze moet je daarom aan het personeel bij de poortjes laten. Je kunt niet zomaar door de poortjes lopen.
 2. .. zorgt ervoor dat je niet steeds losse kaartjes hoef te kopen. Stap gewoon op de JR-trein en reis verder. Reserveringen zijn gratis, maar niet noodzakelijk. Enkel te doen in Japan zelf.
 3. Let op de beperkingen van de pas: zo mag je geen gebruik maken van de Nozomi / Mizuho Shinkansen zonder toeslag.
  Let op! Vanaf 31 maart 2017 komen mensen met een Japanse nationaliteit niet meer in aanmerking voor de Japan Rail Pass.下記の利用条件を満たす方への発売は、2017年3月31日の引換証発売分(日本国内での引換えは、2017年6月30日まで)をもって終了となります。日本国籍をもって日本国外に居住し、下記条件を満たす者
  a)  その国に永住権をもっている場合
  b) 日本国外に居住する外国人と結婚している場合

  従いまして今後は、外国から「短期滞在」の入国資格により観光目的で日本を訪れる外国人旅行者(※)のみへの販売となります。
  (※)旅行者 ※日本国以外の旅券のみを有する方に限ります(海外在住の日本国籍を有する方はご利用になれません)。

  UPDATE:

  2017年6月1日より「海外在住の日本人の方」のご利用資格を見直し、新たなご利用資格を満たす場合に「ジャパン・レール・パス(全国版)」を期間販売することになりました。
  1. 海外在住の日本人の方のご利用資格:
  日本国の旅券及び「在留期間が10年以上であることを確認できる書類で、在外公館で取得したもの等」を有する方。
  *ご利用資格の具体的な確認書類については、
  JRグループより2017年5月下旬頃に​ホームページに​案内される予定です。
  *日本国外での引換証のお買い求め及び日本国内でのパスへの引換の際に、
  旅券及び確認書類の提示が必要です