Verken het West Japanse achterland
Ontdekt u met de auto en ferry het exotische en natuurrijke westen van Japan. Deze reis bevat de ideale combinatie van cultuur en natuur, geschiedenis en gastronomie. Reist u vanaf het traditionele Kyoto door naar de meer afgelegen eilanden Shikoku en Kyushu. Ervaart u hoe het is om in een echt klooster te slapen op Mt. Koya, laat u onderdompelen in de moderne kunst en architectuur van het eiland Naoshima en reist u middels een fraaie tocht per boot naar het natuurrijke Kyushu. Maakt u een onvergetelijke wandeltocht bij de Yabakei kloof en breng een bezoek aan de eeuwenoude en heilige plaats Takachiho, waar volgens de 8e eeuwse mythologische overleveringen Japan is ontstaan. Aan het eind van deze reis kunt u helemaal bijkomen in de warmwaterbronnen bij Kurokawa en Yufuin, waar u te midden van het overweldigende natuurschoon kunt genieten van de overheerlijke Japanse keuken. Een luxe reis om nooit te vergeten!

Dag 1 : Kyoto

U reis begint op het grootste eiland van Japan, Honshu, in de stad Kyoto. Deze stad staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, natuur, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarnaast kunt u ook nog het Nijo Paleis en/of het indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.

Dag 2 : Kyoto

Gebruik vandaag bijvoorbeeld om het Arashiyama district te bezoeken. Dit is een zeer mooi gebied gekenmerkt door een groot bamboebos op de bergwand. Hierna zou u naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels kunnen gaan. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u dan uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 3 : Kyoto

U kunt vandaag gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken, deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. Maak bijvoorbeeld vandaag een uitstapje naar het traditionele Nara, waar de Todaji, een van Japans oudste en grootste houten tempels te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen. Ook leuk is het moderne Osaka, waar u een bezoek kunt brengen aan het indrukwekkende aquarium en het bruisende Namba, waar u heerlijk kunt eten!

Dag 4 : Mt. Koya

Reis met de trein naar de mystieke berg Koya. De berg is het centrum van het Shingon-Boeddhisme en herbergt een afgelegen tempeldorp. Mt. Koya is één van de beste plekken in Japan om een tempelovernachting te ervaren. Maak hier kennis met de levensstijl van monniken, hun vegetarische keuken en het ochtendgebed. Zo’n vijftig tempels bieden tatami-matten aan zowel reizigers als pelgrims. Er zijn ook vele prachtige wandelroutes rond Mt. Koya.

Dag 5 : Mt. Koya

U kunt vandaag Okunoin Tempel bezoeken, waar het mausoleum van Kobo Daishi te vinden is, de stichter van het Shingon-Boeddhisme. Okunoin is één van de meest heilige plekken in Japan, gelegen in een prachtig bos. Het complex herbergt verder de grootste begraafplaats in het land, die het bos een mystiek aangezicht geeft. Ook mooi is Kongobuji, het hoofdklooster, en Garan, het centrale tempelcomplex van Mt. Koya.

Dag 6 : Tokushima

In Hashimoto, aan de voet van Mt. Koya, kunt u de auto ophalen en uw reis vervolgen naar Tokushima op het eiland Shikoku, het kleinste van Japan’s hoofdeilanden. Shikoku kent een sterk ruraal en authentiek karakter. De stad Tokushima heeft een rijke geschiedenis en een mooie omgeving. Bezoek bijvoorbeeld één van de 88 tempels die deel uitmaken van de Shikoku pelgrimstocht. Als u geen genoeg kunt krijgen van de Japanse natuur biedt de omgeving van Tokushima ook nog prachtige watervallen.

Dag 7 : Iya Onsen / Kotohira

Vandaag trekt u dieper het binnenland in, naar de Iya Vallei. Deze vallei is een afgelegen, bergachtige regio in het hart van Shikoku. Het gebied staat bekend om de steile bergwanden en valleien die doorkruist worden door karakteristieke houten hangbruggen gebouwd uit lianen. De vallei is geliefd bij wandelliefhebbers en staat garant voor prachtige uitzicht

Dag 8 : Iya Onsen / Kotohira

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van de Iya Vallei te ontdekken, beklim bijvoorbeeld Mt. Tsurugi voor een prachtig uitzicht, of kom heerlijk tot rust in de onsen (heetwaterbaden). Ook leuk om te doen is met de auto een bezoekje te brengen aan de meest populaire schrijn van Shikoku, Komparisan, en het complex er om heen. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht over de stad Kotohira.

Dag 9 : Takamatsu / Naoshima

Reis verder naar Takamatsu. Geniet van deze stad door bijvoorbeeld een wandeling te maken door de prachtige Ritsurin Koen, een tuin in Japanse stijl, of te winkelen in één van Japan’s langste overdekte winkelstraten. U kunt ook met de boot naar het schattige vissersdorpje van Ogijima. De dag kunt u afsluiten met ‘Sanuki Udon’, een heerlijke plaatselijke specialiteit.

Dag 10 : Takamatsu / Naoshima

U kunt vandaag gebruiken om met de boot de binnenzee te verkennen. Een echte aanrader is het eiland Naoshima, dat met haar zandstranden en zonnige weer erg Mediterraans aandoet. Het eiland heeft echter niet alleen een heerlijk ontspannen sfeer, maar is ook een mooie moderne bestemming die dient als interessante tegenhanger van de vele mooie traditionele plaatsen die Japan rijk is. Naoshima is namelijk het eiland van de moderne kunst. Het eiland staat vol met musea, sculpturen en architecturele hoogstandjes.

Dag 11 : Matsuyama / Uchiko

Vandaag reist u naar de grootste stad van Shikoku: Matsuyama. In deze stad vindt u één van de 12 originele kastelen die tijdens het feodale tijdperk of daarvoor zijn gebouwd. Ook goed onderhouden is de Dogo Onsen, een wereldberoemd onsen resort dat al sinds 1894 draaiende is. De filmfanaten onder u zullen het resort misschien wel herkennen, het diende als inspiratie voor de onsen in de prijswinnende animatie film “Spirited Away” van studio Ghibli.

Dag 12 : Matsuyama / Uchiko

U kunt vandaag het traditionele Uchiko bezoeken om een kijkje te nemen in het verleden van Japan. Het oude district, Yokaichi old Town, is in de afgelopen 100 jaar geen spat veranderd. U kunt hier ook het authentieke Uchiko-za theater bezoeken en een kijkje nemen achter de (papieren) schermen van Kabuki.

Dag 13 : Beppu

De reis vervolgt met de auto en de ferry naar het volgende grote eiland van Japan, Kyushu, het land van vulkanen. Het vulkanisch karakter van Kyushu zorgt voor een grote rijkdom aan warmwaterbronnen. Beppu is hier het beste voorbeeld van. De stad ligt naast een rijk vulkanische gebied en is gezegend met meer warmwaterbronnen dan waar dan ook in het land. Hierdoor is Beppu uitgegroeid tot dé onsen hoofdstad van Japan en. Er zijn zelfs enkele spectaculaire bronnen die de ‘hellen’ worden genoemd, die vanwege de hitte alleen om naar te kijken zijn, zeker niet om te baden.

Dag 14 : Yabakei / Takachiho

U kunt vandaag gebruiken om één van de meest mythische plekken van Japan te bezoeken. De Takachiho kloof is de perfecte plek om van de rauwe natuur van Japan te genieten. Vaar met de boot door de mythische kloof, waar volgens de overlevering de zonnegodin Amaterasu zich lang verborgen hield. U vaart langs adembenemende watervallen die langs steile bergwanden naar beneden razen.

Dag 15 : Yabakei / Takachiho

Rij verder het binnenland in en breng een bezoek aan de Yabakei kloof, waar u één van de prachtigste landschappen van Japan zult vinden. U kunt vervolgens ook de mooie Rakanji temple en het Nakatsu kasteel bezichtigen

Dag 16 : Aso National Park / Kurokawa Onsen

Vervolg de reis naar Kurokawa Onsen, één van de meest aantrekkelijke onsen dorpjes van Japan. Het dorpje heeft heel goed haar authentieke en rustieke sfeer weten te behouden en staat bekend om de prachtige warmwaterbronnen, waar u in de buitenlucht, midden in de serene natuur van de regio heerlijk kunt relaxen.

Dag 17 : Aso National Park / Kurokawa Onsen

Kurokawa Onsen ligt tussen Mt. Aso en het vulkanische Kuju gebergte, die de warmwaterbronnen van het dorp voeden. Mt. Aso is een actieve vulkaan waarvan de caldera één van de grootste ter wereld is. Met name de Nakadake krater in het midden is erg spectaculair en te bereiken per bus en kabelbaan. Het Kuju gebergte biedt wandelaars verder vele prachtige routes langs een uitgestrekt moeras, hoge bergpieken en diepe valleien.

Dag 18 : Yufuin

Reis verder naar Yufuin, een onsen resort met een wat meer trendy karakter. Het gebied er omheen kenmerkt zich door rijstvelden, boerderijen en een sterk ruraal karakter, maar wordt gedomineerd door de twee pieken van Mt. Yufu.

Dag 19 : Nagasaki

Verruil het vulkanische landschap voor het oude Nagasaki. Deze stad diende vroeger als toegangspoort naar het Westen en de rest van Azië. Zo was het eeuwenlang de enige plek waar de Hollanders als enigste Europeanen handel mochten drijven met Japan. Nagasaki kent dan ook een grote culturele invloed van buitenaf. U kunt een bezoek brengen aan Deshima om te zien hoe de Nederlanders op een zeer klein kunstmatig eilandje leefden en vanaf daar handel dreven met de Japanners in de 17e eeuw. Andere interessante opties zijn een wandeling door de mooie haven en tuinen van de stad of het bezoeken van het Nagasaki Peace Park, het atoombommuseum en Chinatown.

Dag 20 : Nagasaki

U kunt vandaag de stad verder verkennen of iets buiten de stad zoeken. Leuke opties zijn spookeiland Gunkanjima of Huis ten Bosch, een themapark gebaseerd op een Nederlandse stad, inclusief replica’s van de Utrechtse Domtoren en de grachten van Amsterdam. Breng anders een bezoek aan de berg Inasa. Het uitzicht van deze berg op Nagasaki wordt gezien als één van de drie mooiste nachtgezichten van Japan.

Dag 21 : Fukuoka

De laatste stop van uw reis in Japan is Fukuoka. Dit is een grote stad in het noorden van het eiland Kyushu. Ook Fukuoka kent veel buitenlandse invloeden door de nabije ligging van China en met name Korea. Dit uit zich in de lokale cultuur, maar ook sterk in het eten en de vele voedselstalletjes die Fukuoka rijk is.
Maak bijvoorbeeld een wandeling door het mooie Ohori Park en Canal City, een groot entertainment en shopping complex dat wel een stad in een stad wordt genoemd. Fukuoka huisvest ook de oudste zentempel van Japan, Shofukuji, gedateerd uit 1195. Ook leuk is het bruisende stadscentrum van Tenjin, met vele winkels en warenhuizen. ’s Avonds kunt u genieten van één van de lokale specialiteiten, Hakata ramen noedels.

Dag 22 : Vertrek

Vertrek vanaf Fukuoka International Airport.

Prijs

*** vanaf 3455 EUR pp
**** vanaf 4120 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

 • 21 hotelovernachtingen incl. ontbijt (Mt. Koya: tempelovernachting incl. diner / Iya Onsen, Takachiho, Kurokawa Onsen en Yufuin: kamer in Japanse stijl, incl. diner)
 • Airport Bustransfer Kansai International Airport – Kyoto (hotel, Kyoto Station of dichtsbijzijnde halte)
 • Treintickets Kyoto - Mt. Koya (retour)
 • Huurauto dag 6 t/m 21 (compacte auto met automatische transmissie, engelstalige navigatie en verzekeringen)
 • Een voorbeeld route met voorbeeld reisschema
 • Informatie over elke besproken locatie

Not included

 • Vliegtickets
 • (reis) verzekeringen
 • Overig transport
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!