Geniet van de stranden en de zee – het tropische eilandleven
Okinawa is de eilandengroep ten zuiden van Japan, richting Taiwan. Okinawa, maar vooral Okinawa’s Ishigaki eiland, staat bekend als een tropische locatie waar men graag naar toe gaat om te genieten van het strand en het tropisch eilandleven. Bezoekers aan de eilanden kunnen deelnemen aan verschillende watersporten in een mooie oceaan vol met koraalriffen. Hier kan gescubadived worden. Ook voor de rust, het genieten van mooie witte stranden en luxe ontspanning is Okinawa the place to be. Er zijn namelijk talloze opties qua esthetische en spa-faciliteiten…. Ishigaki is verder ideaal als uitvalsbasis om de omringende eilanden Taketomi, Iriomote en Kohama te verkennen!

Dag 1 : Okinawa of Ishigaki

Deze dag gaat u met het vliegtuig vanaf Tokyo, Osaka of Fukuoka naar Okinawa of Ishigaki.
Okinawa – De eilanden van Okinawa stonden lang bekend als het Ryukyu Koninkrijk, onafhankelijk van de Japanse eilanden, en kent als gevolg een rijke culturele geschiedenis. De mix van de lokale cultuur, maar ook Japanse, Chinese en Koreaanse culturen, maken de eilanden van Okinawa een unieke culturele en gastronomische ervaring. U kunt dan ook na aankomst uw reis goed beginnen door u te verdiepen in de culturele rijkdom die Okinawa kenmerkt. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele musea, kasteelruïnes, mausolea en traditionele huizen op het eiland.
Ishigaki – Het eiland Ishigaki is onderdeel van de Yaeyama eilandengroep, het meest zuidwestelijke deel van Japan. Door de ligging kennen deze eilanden een sterk tropisch, ontspannen en ruraal karakter en zijn heerlijk om te verkennen! Op Ishigaki vindt u onder andere het historisch museum om uzelf te verdiepen in de lokale geschiedenis. De Yaeyama eilanden zijn echter bij uitstek plekken om te genieten van de stranden en de natuur. Het is dan ook zeker aan te raden om na aankomst langs de idyllische stranden van het eiland te lopen.

Dag 2 : Okinawa of Ishigaki

Okinawa – U kunt vandaag gebruiken om de rijke cultuur en geschiedenis van Okinawa verder te verkennen door bijvoorbeeld een wandeling te maken door het mooie Shikinaen park met oude koninklijke villa of de Karate Kaikan te bezoeken, waar de geschiedenis van de wereldberoemde vechtsport en diens oorsprong in het Ryukyu Koninkrijk verteld wordt. Het is ook zeker de moeite waard om meer het mooie binnenland en kustlijnen van het eiland te verkennen.
Ishigaki – U kunt vandaag verder de mooie natuur van Ishigaki verkennen. Ga bijvoorbeeld langs één van de mooie baaien die het eiland rijk is, wandel langs palmbomen en geniet van het uitzicht op de het eiland en de zee! Ook leuk om te doen is een kajak tour maken op de door mangrove omgeven Miyara Rivier.

Dag 3 : Okinawa of Ishigaki

Okinawa – maak vandaag bijvoorbeeld een uitstapje naar de Kerama eilanden, een nationaal park ten westen Okinawa. Met name het eiland Zamami en de daaromliggende eilandjes staan bekend om de prachtige witte stranden en het heldere water en is ideaal om te zwemmen, snorkelen en naar het koraal te duiken.
Ishigaki – U kunt vandaag in een dagtrip het idyllische eiland Taketomi bezoeken, het meest westelijk gelegen eiland van Japan. Hier kunt u een mooie wandeling maken door het authentieke dorp, waar de huizen nog in traditionele stijl bewaard zijn gebleven, en genieten van de lokale restaurantjes en de witte stranden van het eiland.

Dag 4 : Okinawa of Ishigaki

Okinawa – Vandaag kunt gebruiken om Kume Eiland te bezoeken. Vanuit de kasteelruïnes die op 300 meter hoog liggen, heeft u een mooi uitzicht op het eiland en de zee. Ook mooi zijn de ruige noordkust en Hatenohama, een prachtig wit strand dat midden in de zee lijkt te liggen!
Ishigaki – Een mooie aanrader voor deze dag is het meest avontuurlijke eiland en nationale park van de prefectuur te bezoeken, Iriomote. Dit eiland wordt bijna geheel bedekt met dichte jungle en weelderige mangrove bossen. Neem de unieke natuur in uw op door met een boot één van de grotere rivieren op te gaan of met een kajak nog verder het binnenland in te trekken. Daarnaast kunt u ook nog genieten van dit indrukwekkende eiland door over mooie stranden te wandelen en door de dichte bossen te hiken of te duiken/snorkelen naar de prachtige koraalriffen.

Dag 5 : Tokyo/Osaka/Fukuoka

Deze dag gaat u met het vliegtuig vanaf Okinawa of Ishigaki terug naar Tokyo, Osaka of Fukuoka.

Prijs

Vanaf 1095 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

  • Binnenlandse retourvlucht (vanaf Tokyo, Osaka of Fukuoka)
  • 4 overnachtingen in een 4* hotel op Okinawa's of Ishigaki incl. ontbijt
  • Huurauto voor 4 dagen (compacte auto met automatische transmissie, engelstalige navigatie en verzekeringen)
  • Een voorbeeld route met voorbeeld reisschema
  • Informatie over elke besproken locatie

Not included

  • (reis) verzekeringen
  • Overig transport
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Overige persoonlijke uitgaven