Ga van de vaste route af en reis naar het authentieke Tohoku
De noordelijk gelegen Tohoku regio is een gebied met een zeer rijke geschiedenis. Ontdekt u in dit nog onontgonnen deel van Japan ver buiten de toeristische steden en kom in contact met het authentieke Japanse platteland. Geniet u van de schitterende onsen (warmwaterbronnen) en maak kennis met de lokale keuken die gebruik maakt van verse seizoensproducten uit de streek.
 

Dag 1 : Tokyo

Aankomst op Narita of Haneda International Airport. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan een van de grootste steden ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het indrukwekkende Tokyo National Museum.

Dag 2 : Tokyo

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku of het futuristische Odaiba. Ook leuk om te doen zijn Harajuku, het centrum van Japan’s jongerencultuur en het nabijgelegen Yoyogi Park, de locatie van de mooie Meiji schrijn.

Dag 3 : Tokyo

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van Tokyo te ontdekken, of om de omgeving rondom de metropool te verkennen, op uw eigen gelegenheid of met een van onze excursies. Bezoek bijvoorbeeld Kamakura en sta versteld door de gigantische bronzen Boeddha bij de Kotoku-in tempel en maak een wandeling langs het strand.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een lange dagtrip naar Mt. Fuji en het Hakone National Park, een mooie wandeling maken op het nabijgelegen Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.

Dag 4 : Nikko

Reis verder naar Nikko, waar u een zeer imposant historisch complex kunt bezoeken, waar enkele van Japan’s mooiste schrijnen te vinden zijn. De prachtige Shintoïstische Toshogu en Futarasan-jinja schrijnen en Boeddhistische Tinno-ji tempel die u hier kunt vinden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar met name het gouden mausoleum van Tokugawa Ieyasu (de Toshogu schrijn), is zeer indrukwekkend.

Dag 5 : Nikko

U kunt vandaag gebruiken om meer te verkennen van het Nikko National Park. Ga bijvoorbeeld langs de Kegon waterval, het Chuzenji-meer en Mt. Hangetsu. Een prachtige wandelroute loopt tussen het Chuzenji-meer en Yunoko-meer (Yumoto Onsen). Onderweg komt u langs de Ryuzu waterval, Mt. Nantai en het Senjogahara moeras, een idyllisch gebied met mooie afwisselende paden en vergezichten.

Dag 6 : Sendai

De reis vervolgt zich naar Sendai, de grootste stad van Tohoku. U kunt deze middag op een ontspannen manier de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Zuihoden Mausoleum, het mausoleum van de Date Clan, lang de regio’s machtigste familie. Ook de Osaki Hachimangu schrijn, Rinnoji Tempel en de ruïnes van Aoba Castle waren ooit van dezelfde machtige familie. U kunt ’s avonds genieten van de lokale specialiteit: Gyutan (oftewel Beef Tongue).

Dag 7 : Sendai

Vandaag kunt u Matsushima bezoeken, een schilderachtige baai met kleine eilandjes begroeid met pijnbomen. De baai is één van de drie mooiste landschappen van Japan (samen met Miyajima in Hiroshima en Amanohashidate in Kyoto). U kunt ook nog naar Yamadera, een schilderachtig tempelcomplex genesteld in de bergen, met een prachtig uitzicht over de vallei.

Dag 8 : Naruko Onsen

Reis verder naar Naruko Onsen. U kunt heerlijk genieten van de warmwaterbronnen mooie onsendorpje! Naruko staat verder bekend om handgemaakte kokeshi-poppen die hier op traditionele wijze gemaakt worden. U kunt ook nog een bezoek brengen aan de nabijgelegen Naruko Gorge, één van de regio’s meest schilderachtige ravijnen.

Dag 9 : Morioka

Reis verder naar Morioka, een aantrekkelijke stad die bekend staat om de vele stijlen noedels die er vandaan komen. De stad biedt mooie bezienswaardigheden die vaak over het hoofd worden gezien. Bijvoorbeeld het Morioka Castle Ruins Park, een prachtig park gebouwd op de fundering van een oude kasteelruïne.

Dag 10 : Morioka

U kunt vandaag op noedelavontuur gaan en de ‘Sandaimen’, de drie grote noedels, proberen. Een aanrader is de Wanko Soba, een vorm van soba noedels die in hapklare hoeveelheden geserveerd worden. Gemiddeld eet men 30 tot 60 schaaltjes! Lukt het u om er meer te eten?

Dag 11 : Miyako

De reis vervolgd zich naar Miyako, een kleine stad aan de zee, waar de kustlijn beeldschoon is. Wandel bijvoorbeeld door de natuur rondom Miyako en neem de prachtige omgeving in uw op. Bezoek anders de schattige vismarkt en probeer de verste vis die u maar kunt vinden!

Dag 12 : Miyako

Vandaag zou u kunnen genieten van de witte stranden en blauwe zee bij Jodogahama beach. Dit strand heeft zijn naam te danken aan een Boeddhistische monnik die het vergeleek met de Boeddhistische versie van het paradijs (Jodo). Tegenwoordig wordt het strand veelal gezien als het beste van Japan. Er zijn verschillende cruises die u langs de mooie kustlijnen brengen.

Dag 13 : Aomori

Reis verder naar de noordelijkste prefectuur van Honshu, Aomori. Hier zijn onder andere enkele leuke vismarkten en indrukwekkende archeologische sites te vinden die de rijke geschiedenis van de Jomon, de eerste bewoners van de Japanse eilanden laten zien. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan Hirosaki. Dit is één van de meest cultureel verfijnde plaatsjes van het noorden met een eigen kasteel, samoerai-district en Japanse tuin.

Dag 14 : Aomori

Aomori was lange tijd de rand van de wereld voor de Japanners. De Tsugura zeestraat vormde de grens met het ruige onontgonnen Hokkaido, waar de lokale bevolking, de Ainu, nog een jager-verzamelaar levensstijl onderhield. Reis naar het uiterste noorden, naar het Shimokita Hanto schiereiland, waar Osorezan (oftwel ‘Fear Mountain’) te vinden is. Hier ligt een vulkaanlandschap dat zo uniek is dat het de “poort naar de boeddhistische hel” wordt genoemd. Een bezoek aan dit indrukwekkende landschap is het zeker waard!

Dag 15 : Akita

Om naar Akita te komen reist u deze dag met de trein langs de West-Japanse kust. Deze prachtige route gaat langs het Shirakami Sanchi-gebergte. U kunt wanneer u aankomt de stad verkennen, door bijvoorbeeld het Senshu Park en Akita Kasteel te bezoeken.

Dag 16 : Akita

Een leuke daginvulling voor vandaag is een bezoek aan het rustieke Nyuto Onsen in de bergen ten oosten van Akita. Dit onsengebied is één van de bekendste van Noord-Japan. Geniet hier van de heerlijke Japanse warmwaterbronnen en natuurlijk van de prachtige natuur in dit bergachtige gebied.

Dag 17 : Yamagata

U reist vandaag verder naar Yamagata. Deze prefectuur staat bekend om zijn natuur, warmwaterbronnen, het platteland en de heerlijke kersen. U kunt in Zao Onsen genieten van de overheerlijke warmwaterbronnen die het bergdorpje rijk is. Verder kunt u ook nog de vulkaan opgaan om de indrukwekkende Okama krater te bewonderen.

Dag 18 : Yamagata

Deze dag kunt u gebruiken om verder te relaxen en van Mt. Zao te genieten. Een andere mooie optie is het afgelegen en pittoreske dorpje Ginzan Onsen te bezoeken, waar veel traditionele ryokan te vinden zijn. Meer naar het westen liggen de Dewa Sanzan, drie indrukwekkende bergen die als heilig worden beschouwd. Deze bergen zijn een centrum voor volksreligies gebaseerd op bergverering en representeren, de geboorte, dood en de wedergeboorte. De bergen zijn opengesteld voor pilgrims en bezoekers en zijn zeker de moeite waard om te beklimmen!

Dag 19 : Tokyo

U kunt deze laatste dag in Tokyo gebruiken om het centrum van Tokyo te verkennen. Hier liggen de Keizerlijke tuinen en het paleis. Bezoek ook trendy Ginza district voor het inslaan van souvenirs of vergaap u aan de anime cultuur van “Electric-Manga Town” Akihabara of ga langs Tsukiji, de oude vismarkt van Tokyo, om daar te genieten van de beste sushi en sashimi.

Dag 20 : Terugreis

Vertrek vanaf Tokyo Narita International Airport.

Prijs

*** vanaf 2710 EUR pp
**** vanaf 3395 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

  • 19 overnachtingen incl. ontbijt (Naruko Onsen en Miyako: kamer in Japanse stijl, incl. diner)
  • Airport Transfer Bustickets Narita International Airport – Tokyo (hotel of dichtsbijzijnde halte) - Retour
  • 21 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse
  • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema's
  • Informatie over elke besproken locatie

Not included

  • Vliegtickets
  • (reis) verzekeringen
  • Transport niet gedekt door de Japan Rail Pass
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!