Ervaar de wonderlijke contrasten die Japan rijk is

Deze reis laat u kennis maken met zowel authentiek als hedendaags Japan. Dompelt u zich onder in de bruisende metropool Tokyo, om daarna weer helemaal te ontspannen in de warmwaterbronnen van Hakone met een adembenemend uitzicht op Mt. Fuji. Sluit uw reis af in het eeuwenoude Kyoto, waar u kunt genieten van serene tempels en charmante oude stadswijken.

Dag 1 : Tokyo

Aankomst op Narita of Haneda International Airport. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan en een van de grootste steden ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het Tokyo National Museum.

Dag 2 : Tokyo

Leuk om vandaag te bezoeken zijn het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku. Verder kunt u nog naar Harajuku, het centrum van Japan’s jongerencultuur en Yoyogi Park, de locatie van de mooie Meiji schrijn.

Dag 3 : Tokyo

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan bijvoorbeeld de Keizerlijke tuinen, het trendy Ginza district, het futuristische Odaiba of vergaap u aan de anime cultuur van “Electric-Manga Town” Akihabara.

Dag 4 : Tokyo

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van Tokyo te ontdekken, of om de omgeving rondom de metropool te verkennen, op uw eigen gelegenheid of met één van onze excursies. Bezoek bijvoorbeeld Nikko en het prachtige tempelcomplex rond het mausoleum van Tokugawa Ieyasu. U kunt ook naar Kamakura reizen en u versteld laten staan door de gigantische bronzen Boeddha bij de Kotoku-in tempel en maak een wandeling langs het strand.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama  met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een mooie wandeling maken op het nabij Tokyo gelegen Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.

Dag 5 : Mt. Fuji / Hakone

Hakone is onderdeel van het bergachtige Fuji-Hakone-Izu Nationale Park en staat bekend om de heerlijke warmwaterbronnen, prachtige natuur en het uitzicht op Mt. Fuji. Hakone is de perfecte bestemming om helemaal tot rust te komen.

Dag 6 : Mt. Fuji / Hakone

Leuk om te doen vandaag is de Hakone Tozan Railway en de kabelbaan vanaf Gora, die een spectaculaire uitzicht op de mooie natuur biedt. Verder kunt u het Chokoku no Mori openluchtmuseum voor een mooie combinatie van natuur en kunst. Voor een langer uitje kunt u met de bus naar één van de plekken op Mt. Fuji die nog te bereiken zijn met het openbaar vervoer voordat u alleen met de voet verder kunt en daar te genieten van het uitzicht op de zee, dan wel het Fuji Five Lakes gebied.

Dag 7 : Kyoto

U reist verder met de trein naar Kyoto. Deze stad staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarna kunt u het Nijo Paleis en indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.

Dag 8 : Kyoto

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Arashiyama district, een zeer mooi gebied gekenmerkt door een mooi bamboebos. Hierna zou u naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels kunnen gaan. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 9 : Kyoto

Vandaag kunt u gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken. Deze indrukwekkende schrijn wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. U kunt bijvoorbeeld het traditionele Nara bezoeken, waar de Todaji, één van Japan’s oudste en grootste houten tempels, te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen. Ook leuk is het moderne Osaka, waar u een bezoek kunt brengen aan het indrukwekkende aquarium en het bruisende Namba, waar u heerlijk kunt eten!

Dag 10 : Vertrek

Vertrek vanaf Osaka Kansai International Airport.

Prijs

*** vanaf 1310 EUR pp
**** vanaf 1770 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

 • 9 hotelovernachtingen incl. ontbijt (Hakone: kamer in Japanse stijl, incl. diner)
 • Airport Transfer Busticket Narita International Airport - Tokyo (naar hotel Tokyo of dichtsbijzijnde halte)
 • Hakone Free Pass (3 dagen)
 • Shinkansen-ticket van Odawara naar Kyoto (gereserveerde plaats, 2e klasse)
 • Airport Transfer Busticket Kyoto - Kansai International Airport (vanaf hotel of Kyoto Station)
 • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema's
 • Informatie over elke besproken locatie
 • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema's
 • Informatie over elke besproken locatie

Not included

 • Vliegtickets
 • (reis) verzekeringen
 • Overig transport
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!