Ontdek het beste van wat de Japanse steden te bieden hebben!
Deze reis biedt u de mogelijkheid om in een korte tijd de meest aantrekkelijk facetten van stedelijk Japan te zien. Brengt u eerst een paar dagen door in het flitsende Tokyo en reis daarna door naar het prachtige oude stadje Kanazawa gelegen aan de westelijke Japanse Zee. Ontdek vervolgens de historische geisha wijken van Kyoto en het atoombommonument in Hiroshima. Sluit de reis af in Osaka, de gezelligste en meest bruisende stad van Japan, met naar eigen zeggen ook nog eens het lekkerste eten van het land!
 

Dag 1 : Tokyo

Aankomst op Narita of Haneda International Airport. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan en een van de grootste steden ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het Tokyo National Museum.

Dag 2 : Tokyo

Leuk om vandaag te bezoeken zijn het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku. Ga ook zeker langs Harajuku, het centrum van Japan’s jongerencultuur en Yoyogi Park, de locatie van de mooie Meiji schrijn.

Dag 3 : Tokyo

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan bijvoorbeeld de Keizerlijke tuinen, het trendy Ginza district, het futuristische Odaiba of vergaap u aan de anime cultuur van “Electric-Manga Town” Akihabara.

Dag 4 : Tokyo

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van Tokyo te ontdekken, of om de omgeving rondom de metropool te verkennen, op uw eigen gelegenheid of met één van onze excursies. Bezoek bijvoorbeeld Nikko en het prachtige tempelcomplex rond het mausoleum van Tokugawa Ieyasu. U kunt ook naar Kamakura reizen en u versteld laten staan door de gigantische bronzen Boeddha bij de Kotoku-in tempel en maak een wandeling langs het strand.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama  met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een lange dagtrip naar Mt. Fuji en het Hakone National Park, een mooie wandeling maken op het nabij Tokyo gelegen Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.

Dag 5 : Kanazawa

De reis vervolgt per trein naar Kanazawa, een prachtig oud stadje gelegen tussen de Japanse Alpen en de Japanse Zee. De stad staat bekend om de Kenrokuen tuin, één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. Daarnaast kunt u het oude Higashi Chaya district bezoeken en wandelen door Nagamachi, het oude Samoerai district. Een aanrader is om ’s avonds te genieten van de uitstekende sushi waar Kanazawa bekend om staat.

Dag 6 : Kanazawa

U kunt vandaag gebruiken om naar Kanazawa Castle of een heuze Ninja tempel te gaan. Ook zeker de moeite waard is het spectaculaire 21st Century Museum of Contemporary Art. U kunt vanuit Kanazawa ook nog een dagtrip maken naar Kaga Onsen, enkele rustieke dorpjes ten zuiden van de stad die bekend staan om de vele warmwaterbronnen van hoge kwaliteit.

Dag 7 : Kyoto

U reist verder met de trein naar Kyoto. Deze stad staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarna kunt u het Nijo Paleis en indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.

Dag 8 : Kyoto

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Arashiyama district, een zeer mooi gebied gekenmerkt door een mooi bamboebos! Ga vervolgens naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 9 : Kyoto

U kunt vandaag gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken, deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. Maak bijvoorbeeld vandaag een uitstapje naar het traditionele Nara, waar de Todaji, een van Japans oudste en grootste houten tempels te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen.

Dag 10 : Hiroshima

Reis met de Shinkansen naar Hiroshima, een moderne stad met een authentiek hart en een veerkrachtig karakter. U kunt ’s middags het Atoombom Dome (Genbaku Dome) en het indrukwekkende Peace Memorial Park bezoeken die wereldvrede symboliseren. U kunt hierna verder wandelen door een mooi traditioneel park en het kasteel bezoeken. Probeer ’s avonds zeker Hiroshima’s specialiteit: Okonomiyaki, een Japanse stijl pannenkoek.

Dag 11 : Hiroshima

Een bijzondere manier om deze dag te besteden is een trip te maken naar één van de mooiste plekjes die Japan rijk is, Miyajima. Dit kleine eilandje is wereldberoemd vanwege de Itsukushima Schrijn, waarvan de grote rode hemelpoort of torii trots in de zee voor de schrijn staat. Wanneer het eb is, is het zelfs mogelijk om naar de poort toe te lopen.

Dag 12 : Osaka

Reis met de Shinkansen naar de laatste bestemming, het flitsende Osaka! Osaka is het bruisende centrum van de Kansai regio en na Tokyo de grootste metropool van het land. Osaka staat met name bekend om de goede keuken en doet wat betreft shopping en entertainment mogelijkheden zeker niet onder voor Tokyo. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het mooie kasteel van Osaka en het Umeda Sky Building Observatory, van waaruit u een adembenemend uitzicht over de stad heeft.

Dag 13 : Osaka

Bezoek bijvoorbeeld het moderne havendistrict van Osaka, waar ook Universal Studios en het meest spectaculaire aquarium van Japan te vinden zijn. Goed dineren kunt u ’s avonds dineren in de gezellige wijk Namba! Probeer hier bijvoorbeeld de specialiteiten van Osaka, Butaniku (varkensvlees) en Takoyaki (Japanse stijl hartige poffertjes met octopus vulling). Er bevinden ook hier ook veel leuke souvenirwinkels voor de laatste aankopen!

Dag 14 : Vertrek

Vertrek vanaf Osaka Kansai International Airport.

Prijs

*** vanaf 1715 EUR pp
**** vanaf 2370 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

 • 13 overnachtingen incl. ontbijt
 • Airport Transfer Bustickets Narita International Airport – Tokyo (hotel of dichtsbijzijnde halte)
 • 14 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse
 • Airport Transfer Busticket Osaka– Kansai International Airport (vanaf hotel of dichtsbijzijnde halte)
 • Een voorbeeldroute met voorbeeld treinschema
 • Informatie over elke besproken locatie

Not included

 • Vliegtickets
 • (reis) verzekeringen
 • Transport niet gedekt door de Japan Rail Pass
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!