Geniet van zachte temperaturen en roze bloesem
De lente is een van de meest gunstige momenten om Japan te verkennen. Van eind maart tot begin / half april staat de iconische kersenbloesem in volle bloei. De schitterende vergezichten en de aangename temperaturen maken dit het ideale seizoen om op uw gemak langs de idyllische dorpjes en bruisende steden van dit diverse land te reizen. Ontdek het hypermoderne Tokyo, maak een prachtige wandeltocht langs de historische Nakasendo route in de Kiso vallei en struin op uw gemak door de beeldschone geisha wijken van Kyoto.

Dag 1 : Tokyo

Aankomst op Narita of Haneda International Airport. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan en de grootste stad ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het Tokyo National Museum.

Dag 2 : Tokyo

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku. Ga ook zeker langs Harajuku, het centrum van Japan’s jongerencultuur en Yoyogi Park, de locatie van de mooie Meiji schrijn. Ook leuk zijn de Keizerlijke tuinen, het trendy Ginza district, het futuristische Odaiba of vergaap u aan de anime cultuur van “Electric-Manga Town” Akihabara.

Dag 3 : Tokyo

Vlakbij Tokyo zijn er nog veel meer culturele en natuurlijke schatten te ontdekken. Bezoek vandaag op eigen gelegenheid of met onze excursies bijvoorbeeld Nikko en het prachtige tempelcomplex rond het mausoleum van Tokugawa Ieyasu U kunt ook naar Kamakura reizen en u versteld laten staan door de gigantische bronzen Boeddha bij de Kotoku-in tempel en maak een wandeling langs het strand.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama  met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een mooie wandeling maken op Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.
Voorbij de piek van de berg leidt het pad u langs het Itchodaira gebied, de beste plek in deze buurt om de Sakura te bekijken. Let wel op dat op Mt. Takao het bloesemseizoen wat later dan in Tokyo begint. In Yokohama kunt u het beste naar Mitsuike, Sankeien of Negishi Forest Park.

Dag 4 : Hakone

Hakone is onderdeel van het bergachtige Fuji-Hakone-Izu National Park en staat bekend om de heerlijke warmwaterbronnen, prachtige natuur en het uitzicht op Mt. Fuji met het weidse Ashinoko meer op de voorgrond. Hakone is de perfecte bestemming om even te ontsnappen aan de drukte van metropool Tokyo!
Voor de kersenbloesem in Hakone kunt u naar het Gora Park of naar Miyagino, waar bomen in bloei langs de Haya rivier staan.

Dag 5 : Hakone

Leuk om te doen vandaag is de Hakone Tozan Railway en de kabelbaan vanaf Gora, die een spectaculaire uitzicht op de mooie natuur biedt. Verder kunt u het Chikoku no Mori openluchtmuseum voor een mooie combinatie van natuur en kunst. Voor een langer uitje kunt u met de bus naar één van de plekken op Mt. Fuji die nog te bereiken zijn met het openbaar vervoer voordat u alleen met de voet verder kunt en daar te genieten van het uitzicht op de zee, dan wel het Fuji Five Lakes gebied.
Het Fuji Five Lake gebied staat bekend om de vele mooie locaties waar de kersenbloesem een prachtig beeld vormen samen met het andere nationale icoon, Mt. Fuji. Met name het beeld van de vijf verdiepingtellende Chureito Pagode in Shimo-Yoshido met kersenbloesem op de voorgrond en Mt. Fuji op de achtergrond is zeer populair in de lente.

Dag 6 : Tsumago

De reis gaat verder naar de Kiso vallei, een oude belangrijke handelsroute. De stadjes Magome, Tsumago en Narai zijn nog te bewonderen in hun oude staat, compleet met stenen paden en houten gebouwen waardoor u zich in een openluchtmuseum waant. Het is met name leuk om ’s avonds de sfeervolle straten van Tsumago te verkennen, waar vanaf de schemering de lampionnen gaan branden.

Dag 7 : Tsumago

U kunt vandaag gebruiken om de prachtige wandeling tussen Tsumago en Magome te maken. Deze gaat over de oude historische Nakasendo route tussen het oude Edo (Tokyo) en Kyoto en brengt u door een prachtige rurale omgeving.
Langs de Nakasendo route zijn er verschillende kersenbloesem bomen te vinden die het het rustieke gebied nog een authentieker gevoel geven dan het al had.

Dag 8 : Takayama

Reis verder naar Takayama. Deze stad heeft een traditionele sfeer weten te behouden op een manier wat weinig andere steden gelukt is, met name in het oude deel van de stad. U kunt in Takayama de traditionele Yatai Kaikan Hall bezoeken en ’s avonds genieten van de lokale specialiteit, Hida Wagyu (rundvlees).
Het Takayama Festival in de lente (en tevens ook in de herfst) is geliefd in Japan vanwege de vele optredens, processies en festiviteiten, en wordt gezien als één van de beste en grootste festivals in Japan. De iconische Nakabashi brug krijgt een extra fotogeniek aangezicht wanneer de processies de brug passeren en de bloesem in volle bloei staat.

Dag 9 : Takayama

Een mooie aanrader om te doen vandaag is de ochtendmarkt bezoeken en de Higashiyama route lopen die u door Takayama’s tempeldistrict, en ruïnes van het oude kasteel in Shiroyama Park brengt. Later op de dag kunt u het Hida no Sato openluchtmuseum bezoeken, waar meer dan dertig traditionele huizen uit de Edo periode te bezichtigen zijn.

Dag 10 : Kanazawa

Vandaag gaat u met de bus richting Kanazawa. Onderweg stopt u in het beroemde Shirakawago. Dit dorpje is bekend vanwege de vele prachtige historische boerderijen met steile rieten daken en staat sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Later in de middag vervolgt de reis naar eindbestemming Kanazawa, een prachtig oud stadje gelegen tussen de Japanse Alpen en de Japanse Zee. De stad staat bekend om de Kenrokuen tuin, één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. Daarnaast kunt u het oude Higashi Chaya district bezoeken en wandelen door Nagamachi, het oude Samoerai district. Een aanrader is om ’s avonds te genieten van de uitermate goede sushi waar Kanazawa bekend om staat.
Kenrokuen Garden is als één van Japan’s mooiste tuinen ook een één van de mooiste plekken om van de kersenbloesem te genieten. Ook in het park rond het kasteel, langs de rivierbed en in de oude theedistricten zijn de bomen te vinden.

Dag 11 : Kanazawa

U kunt vandaag gebruiken om naar Kanazawa Castle of een heuze Ninja tempel te gaan. Ook zeker de moeite waard is het spectaculaire 21st Century Museum of Contemporary Art. U kunt vanuit Kanazawa ook nog een dagtrip maken naar Kaga Onsen, enkele rustieke dorpjes ten zuiden van de stad die bekend staan om de vele warmwaterbronnen van hoge kwaliteit.

Dag 12 : Kyoto

U reist verder met de trein naar Kyoto. Deze stad staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarna kunt u het Nijo Paleis en indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.
Kyoto is één van de populairste steden om de bloeiende kersenbloesem te bekijken. De zachtroze bloemen passen prachtig in het authentieke karakter van het culturele hart van Japan. De stad kent dan ook talloze plekken waar u goed de bloeiende bomen goed kunt bekijken, maar een paar pareltjes zijn de route langs het Filosofenpad, Maruyama Park, het Arushiyama district, de Heian schrijn en de Haradani-en tuin.

Dag 13 : Kyoto

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Arashiyama district, een zeer mooi gebied gekenmerkt door een mooi bamboebos! Ga vervolgens naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 14 : Kyoto

U kunt vandaag gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken, deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. Maak bijvoorbeeld vandaag een uitstapje naar het traditionele Nara, waar de Todaji, een van Japans oudste en grootste houten tempels te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen.
Het Nara Park kent een groot aantal bomen die prachtig bloeien en waarvan de kersenbloesem in combinatie met de vele herten een idyllisch aangezicht heeft. Ook Himeji Castle ziet er werkelijk prachtig uit wanneer de vele bomen er omheen in bloei staan.

Dag 15 : Hiroshima

Reis met de Shinkansen naar Hiroshima, een moderne stad met een authentiek hart en een veerkrachtig karakter. U kunt ’s middags het Atoombom Dome (Genbaku Dome) en het indrukwekkende Peace Memorial Park bezoeken die wereldvrede symboliseren. U kunt hierna verder wandelen door een mooi traditioneel park en het kasteel bezoeken. Probeer ’s avonds zeker Hiroshima’s specialiteit: Okonomiyaki, een Japanse stijl pannenkoek.
De beste plekjes voor het bezichtigen van de kersenbloesem in Hiroshima zijn het kasteel van Hiroshima, de Shukkeien tuin, maar met name het Hiroshima Peace Park, waar de bloeiende bomen een indrukwekkende combinatie vormt met de Atoombomkoepel.

Dag 16 : Hiroshima

Een bijzondere manier om deze dag te besteden is een trip te maken naar één van de mooiste plekjes die Japan rijk is, Miyajima. Dit kleine eilandje is wereldberoemd vanwege de Itsukushima Schrijn, waarvan de grote rode hemelpoort of torii trots in de zee voor de schrijn staat. Wanneer het eb is, is het zelfs mogelijk om naar de poort toe te lopen.
Rond de Itsukushima schrijn en langs de wandelpaden van het eilanden staan talloze bomen in bloei die het tempeleiland een prachtig aangezicht geven.

Dag 17 : Fukuoka of Osaka

De laatste bestemming is afhankelijk van welke luchthaven u terug vliegt, Fukuoka of Kansai International Airport.
Fukuoka
Reis met de Shinkansen verder naar Fukuoka. Omdat de stad zo dicht bij het vasteland van de van Azië ligt, zijn hier veel buitenlandse invloeden te vinden op de lokale cultuur en de keuken. Fukuoka huisvest ook de oudste zentempel van Japan, Shofukuji, gedateerd uit 1195. Maak verder bijvoorbeeld een wandeling te maken door het bruisende stadscentrum van Tenjin, of bezoek het grote winkel-, en entertainmentcentrum van Hakata, Canal City. De avond kunt u afsluiten in één van de vele eetstalletjes met heerlijke Hakata noedels.
Het Uminonakamichi Seaside Park en het Maizuru Park rond Fukuoka Castle zijn bij uitstek de beste locaties voor het wandelen langs vele bomen in bloei.
Osaka
Reis met de Shinkansen naar het flitsende Osaka! Osaka is het bruisende centrum van de Kansai regio en na Tokyo de grootste metropool van het land. Osaka staat met name bekend om de goede keuken en doet wat betreft shopping en entertainment mogelijkheden zeker niet onder voor Tokyo!
Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het moderne havendistrict van Osaka, waar ook Universal Studios en het meest spectaculaire aquarium van Japan te vinden zijn. Ga ’s avonds dineren in de gezellige wijk Namba! Probeer hier bijvoorbeeld de specialiteiten van Osaka, Butaniku (varkensvlees) en Takoyaki (Japanse stijl hartige poffertjes met octopus vulling). Er bevinden ook hier ook veel leuke souvenirwinkels voor de laatste aankopen!
Ook de drukke stad van Osaka kent enkele prachtige locaties om de kersenbloesem in bloei te zijn. Ga bijvoorbeeld naar het Tsurumi Ryokuchi of Expo 70 Commemorative Park of het Osaka Mint Bureau en Osaka Castle. De beste plek is echter het Kema Sakuranomiya Park, waar een vrijwel eindeloze rij bomen met bloesem langs de Okawa rivier vanaf de oever of vanaf de rivier zelf zijn te bewonderen.

Dag 18 : Terugreis

Vertrek vanaf Fukuoka of Osaka Kansai International Airport.

Prijs

*** vanaf 2455 EUR pp
**** vanaf 3295 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

 • 17 hotelovernachtingen incl. ontbijt (Hakone en Tsumago: kamers in Japanse stijl, incl. diner)
 • Airport Transfer Bustickets Narita International Airport - Tokyo (hotel of dichtsbijzijnde halte)
 • 14 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse
 • Hakone Free Pass (3 dagen)
 • Nohi Bus Tickets (Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa)
 • Airport Transfer Busticket Osaka– Kansai International Airport (vanaf hotel of dichtsbijzijnde halte)
 • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema
 • Informatie over elke besproken locatie

Not included

 • Vliegtickets
 • (reis) verzekeringen
 • Overig transport
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!