Ontdek Japan met de Shinkansen kogeltrein
Met deze ultieme 2-weekse reis maakt u kennis met alle highlights tussen de oude toegangspoort van Japan, Nagasaki en metropool Tokyo. Zowel het flitsende stedelijke karakter van Japan als de rustieke landelijke gebieden die het land rijk is, komen aan bod. Laat u zich verleiden door de mystieke tempels, de prachtige natuur, neon-verlichte metropolen, het rijke verleden, de sublieme Japanse keuken en de betoverende cultuur van Japan. Deze route reist u voor een groot deel met de Japanse trots, de Shinkansen, of bullet train, die bekend staat om zijn snelheid, punctualiteit en veiligheid.

Dag 1 : Fukuoka

Fukuoka ligt dicht bij het vasteland van Azië ligt en kent hierdoor veel buitenlandse invloeden op de lokale cultuur en de keuken. Een aanrader is dan ook het eten van heerlijke Hakata noedels in één van de vele eetstalletjes die de stad rijk is.

Dag 2 : Fukuoka

Geniet vandaag van uw eerste volledige dag in Japan door bijvoorbeeld een wandeling te maken door het bruisende stadscentrum van Tenjin en één van de mooie parken, of breng anders een bezoek aan het grote winkel- en entertainmentcentrum van Hakata, Canal City, en de oudste zentempel van Japan, de prachtige Shofukuji, gedateerd uit 1195.

Dag 3 : Nagasaki

U reist verder naar Nagasaki. Deze stad fungeerde eeuwenlang als toegangspoort naar Japan toen de rest van het land voor de wereld was afgesloten. Neem vandaag bijvoorbeeld een kijkje bij Deshima, het kunstmatige eilandje waar de VOC vroeger als enige was toegestaan om handel te drijven met Japan. Verder kunt u er ook voor kiezen om naar China Town of het Nagasaki Peace Park met zijn atoombommuseum te gaan.

Dag 4 : Nagasaki

U kunt vandaag de stad verder verkennen of een mooie bestemming buiten de stad bezoeken. Neem bijvoorbeeld de boot nemen naar het verlaten spookeiland Gunkanjima of ga met de kabelbaan naar de top van Mt. Inasayama, van waaruit u een prachtig uitzicht over de stad heeft.

Dag 5 : Hiroshima

Via Hakata, Fukuoka reist u met de Shinkansen naar Hiroshima, een moderne stad met een authentiek hart en een veerkrachtig karakter. U kunt ’s middags het Atoombom Dome (Genbaku Dome) en het indrukwekkende Peace Memorial Park bezoeken die wereldvrede symboliseren. U kunt hierna verder wandelen door een mooi traditioneel park en het kasteel bezoeken. Probeer ’s avonds zeker Hiroshima’s specialiteit: Okonomiyaki, een Japanse stijl pannenkoek.

Dag 6 : Hiroshima

Een bijzondere manier om deze dag te besteden is een trip te maken naar één van de mooiste plekjes die Japan rijk is, Miyajima. Dit kleine eilandje is wereldberoemd vanwege de Itsukushima Schrijn, waarvan de grote rode hemelpoort of torii trots in de zee voor de schrijn staat. Wanneer het eb is, is het zelfs mogelijk om naar de poort toe te lopen.

Dag 7 : Kyoto

Kyoto is vandaag de bestemming, maar onderweg kunt u een tussenstop maken in Himeji om het prachtige ‘Witte Reigerkasteel’ uit 1580 te bezoeken, veelal gezien als het mooiste kasteel van Japan.
Kyoto staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarna kunt u het Nijo Paleis en indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.

Dag 8 : Kyoto

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Arashiyama district, een zeer mooi gebied gekenmerkt door een mooi bamboebos. Hierna zou u naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels kunnen gaan. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 9 : Kyoto

U kunt vandaag gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken, deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. Maak bijvoorbeeld vandaag een uitstapje naar het traditionele Nara, waar de Todaji, één van Japans oudste en grootste houten tempels te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen. Ook leuk is het moderne Osaka, waar u een bezoek kunt brengen aan het indrukwekkende aquarium en het bruisende Namba, waar u heerlijk kunt eten!

Dag 10 : Tsumago

De reis gaat verder naar de Kiso vallei, een oude belangrijke handelsroute. De stadjes Magome, Tsumago en Narai zijn nog te bewonderen in hun oude staat, compleet met stenen paden en houten gebouwen waardoor u zich in een openluchtmuseum waant. Het is met name leuk om ’s avonds de sfeervolle straten van Tsumago te verkennen, waar vanaf de schemering de lampionnen gaan branden.

Dag 11 : Tsumago

U kunt vandaag gebruiken om de prachtige wandeling tussen Tsumago en Magome te maken. Deze gaat over de oude historische Nakasendo route tussen het oude Edo (Tokyo) en Kyoto en brengt u door een prachtige rurale omgeving.

Dag 12 : Matsumoto

Vervolg de reis naar Matsumoto. Deze stad staat bekend om het prachtige ‘Zwarte Kraaienkasteel’ met diepzwarte muren. U kunt in deze stad door het oude handelsdistrict van de stad wandelen of één van de mooie wandelroutes maken die er rond de stad te vinden zijn. Met name in het indrukwekkende natuurgebied van Kamikochi in de Japanse Alpen zijn de landschappen een genot voor het oog.

Dag 13 : Tokyo

Op deze dag komt u aan in Tokyo met de Shinkansen. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan en een van de grootste steden ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. U kunt onder andere de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het Tokyo National Museum bezoeken. Ook geweldig zijn het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku. Verder kunt u nog langs Harajuku, het centrum van de Japanse jongerencultuur, Yoyogi Park en de mooie Meiji schrijn, het futuristische Odaiba en het “Electric-Manga Town” Akihabara.

Dag 14 : Tokyo

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van Tokyo te ontdekken, of om de omgeving rondom de metropool te verkennen, op uw eigen gelegenheid of met één van onze excursies. Bezoek bijvoorbeeld Nikko en het prachtige tempelcomplex rond het mausoleum van Tokugawa Ieyasu. U kunt ook naar Kamakura reizen en u versteld laten staan door de gigantische bronzen Boeddha bij de Kotoku-in tempel en maak een wandeling langs het strand.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama  met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een lange dagtrip naar Mt. Fuji en het Hakone National Park, een mooie wandeling maken op het nabij Tokyo gelegen Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.

Dag 15 : Vertrek

Vertrek vanaf Narita of Haneda International Airport.

Prijs

*** vanaf 1710 EUR pp
**** vanaf 2295 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

  • 14 overnachtingen incl. ontbijt (Tsumago: kamer in Japanse stijl, incl. diner)
  • Airport Transfer Bustickets Narita International Airport – Tokyo (hotel of dichtsbijzijnde halte)
  • 14 Dagen Japan Rail Pass, 2e klasse
  • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema's
  • Informatie over elke besproken locatie

Not included

  • Vliegtickets
  • (reis) verzekeringen
  • Transport niet gedekt door de Japan Rail Pass
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!