Ontdek de natuur van het meest onontgonnen eiland van Japan
Hokkaido is het noordelijkste grote eiland van Japan. De lage luchtvochtigheid en mooie natuur (bloemenvelden!) maken het zomers zeer aangenaam, terwijl in de winter de hoeveelheid poedersneeuw het een geweldige bestemming voor de wintersport maakt. De JR Hokkaido Rail Pass is een manier om te reizen rond het eiland maar nog handiger is een huurauto! Hokkaido heeft veel gebieden met interessante steden en een natuurlijke schoonheid: het bruisende Sapporo, Akan National Park, met zijn meren en vulkanen, Daisetsu-zan National Park, met skihellingen en bloemenvelden, en Kushiro Marsh – de thuishaven van zeldzame flora en fauna zoals de beroemde Japanse kraanvogels. Er zijn ook een tal van warmwaterbronnen (onsen), zoals Noboribetsu, Jozan kei en Sounkyo, waar de mogelijkheid is om te ontspannen en te genieten van het baden in Japanse stijl in het warme bronwater.

Dag 1 : Sapporo

De hoofdstad van Hokkaido, Sapporo, is jong en modern en staat onder andere bekend om het gelijknamige bier dat hier gebrouwen wordt. Leuk om te doen is dan ook het Sapporo Beer Museum te bezoeken. Ook leuk is het Shiroi Koibito Park, een museum geheel gewijd aan chocolade!
Andere mooie opties voor deze eerste dag zijn een wandeling maken door het unieke en moderne Moerenuma Park of de Nijo markt, waar de geur van verse vis u tegemoet komt. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Historic Village, een openluchtmuseum dat de geschiedenis van Hokkaido mooi laat zien, of Susukino, het bruisende entertainment district van de stad dat ’s avonds prachtig oplicht en waar u heerlijke Sapporo noedels kunt proberen.

Dag 2 : Sapporo

Vandaag kunt u gebruiken om het toegankelijke Shikotsu-Toya National Park ten zuiden van Sapporo te bezoeken, vernoemd naar de twee prachtige meren die het hart van het park vormen. Rondom de meren zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden. Ook kunt u één van de heerlijke onsen (warmwaterbronnen) bezoeken om te ontspannen. Met name het onsendorpje Noboribetsu is een echte aanrader, hier is namelijk ook nog eens een indrukwekkend vulkaanlandschap te vinden dat Jigokudani, oftewel de ‘Hel Vallei’, wordt genoemd.

Dag 3 : Sounkyo Onsen (Daisetsuzan National Park)

Deze dag reist u naar het onsendorpje Sounkyou, gelegen in Daisetsuzan, het grootste nationale park van Hokkaido. Dit dorpje ligt in een schilderachtige kloof en is ideaal gelegen voor degenen die door de natuur willen hiken. Loop bijvoorbeeld vandaag nog naar de Ginga no Taki (melkweg watervallen) waar u de rauwe natuur van Hokkaido in al haar glorie kunt bewonderen.

Dag 4 : Sounkyo Onsen (Daisetsuzan National Park)

U kunt vandaag gebruiken om verder het park in te trekken. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan naar Mt. Kurodake en loop één van de vele prachtige wandelroutes die door het schilderachtige landschap van dit park lopen. Vergeet natuurlijk niet nog te genieten van de heerlijke onsen! Hiervoor kunt u vandaag ook één van de andere idyllische onsendorpjes in dit gebied een bezoek brengen.

Dag 5 : Rausu (Shiretoko National Park)

De reis vervolgt naar Rausu op het Shiretoku Schiereiland, de toegangspoort van het Shiretoku National Park dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het park is echt het einde voor natuurliefhebbers en is gevuld met watervallen, meren en warmwaterbronnen. Geniet vandaag bijvoorbeeld van de onsen aan de oostkust van het schiereiland, bezoek de Rausu Geiser of stap op een boot om walvissen en beren te spotten.

Dag 6 : Rausu (Shiretoko National Park)

U kunt vandaag dieper het park intrekken. Rij bijvoorbeeld door de Shiretoko bergpas naar de westkust en geniet onderweg van het weidse uitzicht. Hierna kunt u ondere andere de schilderachtige Shiretoko meren bezoeken en naar de prachtige Kamuiwakkayu Falls gaan, een lange waterval die warmer wordt des te hoger u komt. Ook is het mogelijk een cruise te nemen aan de westkust van het schiereiland om deze prachtige ruige kust vanuit zee te bewonderen.

Dag 7 : Akan National Park

Reis verder naar het Akan National Park. In dit park zijn drie prachtige meren te vinden die bekend staan om hun heldere wateren. Lake Mashu wordt zelfs door velen gezien als het helderste meer ter wereld en bij uitstek het mooiste van Japan.

Dag 8 : Akan National Park

U kunt vandaag de Iozan, oftewel Zwavel Berg, bezoeken. Deze berg heeft zijn naam te danken aan de zwavelstoom die uit de openingen van deze actieve vulkaan komt. Geniet vandaag bijvoorbeeld verder nog van de prachtige natuur en vergezichten die dit mooie park rijk is of ontspan in de heerlijke onsen!

Dag 9 : Terugreis

U reist via Kushiro weer terug naar Kyoto, Osaka of naar huis.

Prijs

Vanaf 1350 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

  • 8 hotelovernachtingen incl. ontbijt
  • 7 Dagen Hokkaido Rail Pass OF huurauto (compacte auto met automatische transmissie, engelstalige navigatie en verzekeringen)
  • Een voorbeeld route met voorbeeld treinschema/reisschema
  • Informatie over elke besproken locatie

Not included

  • Vliegtickets
  • (reis) verzekeringen
  • Overig transport
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Overige persoonlijke uitgaven