Bezoek rustieke eilanden en geniet van prachtige vergezichten
Deze tour is voor de fietsliefhebbers. Vanaf het plaatsje Onomichi gaat een schitterende fietsroute langs verschillende eilandjes naar het eiland Shikoku. De afstand van de route is zo’n 65 km en fietshuur is mogelijk ter plekke. De tour begint in Hiroshima, bekend om het atoombom monument. Hierna reist u met de trein naar Onomichi en begint u hier aan de fietsroute. Halverwege de route overnacht u in een Japanse stijl accommodatie en kunt u genieten van een onsen (warmwaterbron) en de natuur op het eiland. De volgende dag reist u verder naar Imabari, het eindpunt van de fietsroute. U reist dan door naar Matsuyama, bekend vanwege Dogo Onsen, één van de oudste warmwaterbronnen van Japan. De volgende dag keert u terug naar Hiroshima met een boottocht.

Dag 1 : Hiroshima

Start in Hiroshima. U bent vrij in Hiroshima en kunt de stad verkennen of bijvoorbeeld het schilderachtige tempeleiland Miyajima bezoeken op eigen gelegenheid of met onze excursie. Hiroshima zelf staat vooral bekend om zijn vredesmonumenten en herdenkingsplaatsen aan de atoombom, maar u kunt ook het kasteel van Hiroshima bezoeken, wandelen door een traditioneel Japans Park of genieten van de lokale specialiteit: Okonomiyaki (een Japanse stijl pannenkoek).

Dag 2 : Het begin van de fietsroute naar Shikoku (Onomichi - Ikuchi Island)

Vandaag reist u in ongeveer een uur met de trein vanaf Hiroshima naar Onomichi. Laat uw grote bagage achter in het hotel zodat u deze niet mee hoeft te dragen. Hier huurt u een fiets, en de tocht kan beginnen! Halverwege de route hebben wij een Japans hotel voor u gereserveerd waar u lekker kunt bijkomen en van het eilandleven kunt genieten. Onderweg komt u onder andere nog langs de mooie Kousanji Tempel op Ikuchi eiland.

Dag 3 : Via Imabari naar Matsuyama

U fietst vandaag verder over de prachtige route en eindigt uw tocht in Imabari op Shikoku. Vanaf daar stapt u op de trein en bent u binnen 40 minuten in Matsuyama. Deze stad staat bekend om één van de oudste warmwaterbronnen van Japan (Dogo Onsen) waar u de rest van de dag kunt ontspannen.

Dag 4 : Terug naar Hiroshima

Vanaf Matsuyama gaat er een high speed ferry die u weer terugbrengt naar Hiroshima in ongeveer drie uur. Eenmaal aangekomen in Hiroshima kunt u uw bagage weer ophalen.

Prijs

Vanaf 375 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

  • 1 overnachting Hiroshima + ontbijt, 1 overnachting in Japanse stijl halverwege de fietsroute (Ikuchi Island) + ontbijt, 1 overnachting Matsuyama + ontbijt
  • Ferryticket Matsuyama naar Hiroshima

Not included

  • Vliegtickets
  • (reis) verzekeringen
  • Fietshuur (zo’n 15 EUR per dag) en tol (ongeveer 2 EUR per brug)
  • Overig transport
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Overige persoonlijke uitgaven