Ontdek de verborgen schatten van Centraal Japan
Deze luxe autoreis door centraal Japan biedt een gebalanceerde combinatie van knusse, traditionele steden en idyllische dorpen als Takayama, Kamikochi en Shirakawago. Ook komt u langs de heilige en spirituele berggebieden als Mt. Koya en de beroemde route naar Kumano. Vooral deze laatste plaats staat bekend als één van de heiligste plaatsen van Japan, en wordt in de oude mythologische verhalen en literatuur aangemerkt als plek van heling en verlossing. Ook nu nog bewandelen veel pelgrims deze route, zowel uit religieuze als recreatieve overwegingen. Ontdekt u deze en andere unieke locaties tijdens deze luxe autoreis.

Dag 1 : Tokyo

Aankomst op Narita of Haneda International Airport. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan en de grootste stad ter wereld. Ontdek de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die deze metropool te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Tokyo Skytree, het traditionele Asakusa met de Senso-ji tempel, Ueno Park en de grote markt rond Ueno Station, shoppingdistrict Ikebukuro en het imposante Tokyo National Museum.

Dag 2 : Tokyo

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het bruisende Shibuya en ‘skyscraper city’ Shinjuku. Hierna zou u ook nog Harajuku, het centrum van Japan’s jongerencultuur en Yoyogi Park, de locatie van de mooie Meiji schrijn, kunnen bezoeken. Ook leuk zijn de Keizerlijke tuinen, het trendy Ginza district, het futuristische Odaiba of vergaap u aan de anime cultuur van “Electric-Manga Town” Akihabara.

Dag 3 : Tokyo

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van Tokyo te ontdekken, of om de omgeving rondom de metropool te ontdekken, op uw eigen gelegenheid of met een van onze excursies. Bezoek bijvoorbeeld Nikko en het prachtige tempelcomplex rond het mausoleum van Tokugawa Ieyasu. U kunt ook naar Kamakura reizen en u versteld laten staan door het gigantische bronzen Boeddha standbeeld bij de Kotoku-in tempel en een een wandeling langs het strand maken.
Andere leuke opties zijn de futuristische haven van Yokohama  met de grootste Chinatown van Japan (en een Cup Noodle Museum!), een lange dagtrip naar Mt. Fuji en het Hakone National Park, een mooie wandeling maken op het nabijgelegen Mt. Takao of slenteren door het  oude handelsdistrict van Kawagoe.

Dag 4 : Kanazawa

U reist per trein verder naar Kanazawa, een prachtig oud stadje gelegen tussen de Japanse Alpen en de Japanse Zee. De stad staat bekend om de Kenrokuen tuin, één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. Daarnaast kunt u het oude Higashi Chaya district bezoeken en wandelen door Nagamachi, het oude Samoerai district. Een aanrader is om ’s avonds te genieten van de uitermate goede sushi waar Kanazawa bekend om staat.

Dag 5 : Kanazawa

U kunt vandaag gebruiken om naar Kanazawa Castle of een heuze Ninja tempel te gaan. Ook zeker de moeite waard is het spectaculaire 21st Century Museum of Contemporary Art.

Dag 6 : Wajima (Noto Schiereiland)

Vanaf vandaag vervolgt de reis met de auto. Deze haalt u op in Kanazawa om vervolgens naar het Noto Schiereiland te rijden. Onderweg komt u langs enkele mooie tempels en ruige kusten. Bij aankomst in Wajima kunt genieten van de prachtige haven en de heerlijke zeevruchten die men hieruit haalt. U kunt het schiereiland natuurlijk ook nog verder verkennen met de auto.

Dag 7 : Kanazawa

Voordat u weer naar Kanazawa vertrekt kunt u nog de ochtend markt ervaren waar de plaatselijke vissers hun vangsten verkopen. U kunt vanuit Kanazawa ook nog een dagtrip maken naar Kaga Onsen, enkele rustieke dorpjes ten zuiden van de stad die bekend staan om de vele warmwaterbronnen van hoge kwaliteit.

Dag 8 : Takayama

Reis verder naar Takayama. Deze stad heeft een traditionele sfeer weten te behouden op een manier wat weinig andere steden gelukt is. U kunt in Takayama de traditionele Yatai Kaikan Hall bezoeken en ’s avonds genieten van de lokale specialiteit, Hida Wagyu (rundvlees).

Dag 9 : Takayama

Een mooie aanrader om te doen vandaag is de ochtendmarkt bezoeken en de Higashiyama route te bewandelen die u door Takayama’s tempeldistrict en ruïnes van het oude kasteel in Shiroyama Park brengt. Later op de dag kunt u het Hida no Sato openluchtmuseum bezoeken, waar meer dan dertig traditionele huizen uit de Edo periode te bezichtigen zijn. U zou ook vandaag een dagje met de bus het beroemde Shirakawago kunnen gaan. Dit dorpje is bekend vanwege de vele oude boerderijen met steile rieten daken en staat sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 10 : Kamikochi

Trek verder de bergen in naar Kamikochi, een resort gelegen in een beeldschoon gebied in de Japanse Alpen. Geniet onderweg van de ruige, maar prachtige natuur die u passeert.

Dag 11 : Kamikochi

Vandaag kunt u gebruiken om de prachtige natuur in te trekken en te genieten van de mooie landschappen die dit bergachtige gebied te bieden heeft, waaronder enkele schilderachtige meertjes en de iconische hangbrug genaamd Kappabashi.

Dag 12 : Matsumoto

Vervolg de reis naar Matsumoto. Deze stad staat bekend om het prachtige ‘Zwarte Kraaienkasteel’ met diepzwarte muren. U kunt in deze stad door het oude handelsdistrict van de stad wandelen of één van de mooie wandelroutes maken die er rond de stad te vinden zijn.

Dag 13 : Tsumago

De reis gaat verder naar de Kiso vallei, een oude belangrijke handelsroute. De stadjes Magome, Tsumago en Narai zijn nog te bewonderen in hun oude staat, compleet met stenen paden en houten gebouwen waardoor u zich in een openluchtmuseum waant. Het is met name leuk om ’s avonds de sfeervolle straten van Tsumago te verkennen, waar vanaf de schemering de lampionnen gaan branden.

Dag 14 : Tsumago

U kunt vandaag gebruiken om de prachtige wandeling tussen Tsumago en Magome te maken. Deze gaat over de oude historische Nakasendo route die liep tussen het oude Edo (Tokyo) en Kyoto en brengt u door een prachtige rurale omgeving.

Dag 15 : Ise

In Ise kunt u misschien wel de meest belangrijke schrijn vinden van het Shintoïsme: de Ise Shrine. Op weg naar deze prachtige schrijn komt u langs Oharaimachi, een oude pilgrimsstraat waar nog steeds verschillende traditionele winkeltjes en restaurantjes te vinden zijn die plaatselijke specialiteiten aanbieden.

Dag 16 : Ise

U kunt vandaag gebruiken om naar Toba te rijden en daar het Mikimoto Pearl Island te bezoeken, lang een belangrijk centrum van de parelindustrie van Japan. Hier kunt u het gelijknamige museum bezoeken en een uitvoering bijwonen waar men laat zien hoe het parelvissen er aan toe gaat. Ook leuk om te doen is verder naar het zuiden rijden om te genieten van het uitzicht op de schilderachtige Ago Baai.

Dag 17 : Nachi-Katsuura

Vervolg de reis naar Nachi-Katsuura, een bekend dorpje met heerlijke onsen (warmwaterbronnen). Nachi-Katsuura ligt net zoals de volgende bestemming, Yunomine Onsen, in de Kumano regio, een oud religieus centrum in Japan waarvan de pilgrimsroutes tevens door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed. De talloze traditionele pilgrimsroutes lopen door prachtig bergachtig gebied en komen langs watervallen en door weelderige bossen om uiteindelijk uit te komen op talloze prachtige schrijnen en tempels. De drie belangrijkste schrijnen van Kumano zijn de eindbestemmingen van deze routes, maar over de paden van de Kumano Kodo lopen is een ervaring op zichzelf!

Dag 18 : Yunomine Onsen

U kunt voordat u verder reist nog de vismarkt bezoeken en zien hoe de handel van tonijn en andere lokale specialiteiten, vergaat in Japan. Dieper het land in ligt het idyllische Yunomine Onsen, het enige onsendorpje in Japan dat een welverdiend plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft kunnen bemachtigen.

Dag 19 : Mt. Koya

Om de reis door het spirituele centrum van Japan goed af te ronden reist u verder naar Mt. Koya. Deze mystieke berg is het centrum van het Shingon-Boeddhisme en herbergt een afgelegen tempeldorp. De berg is een van de beste plekken in Japan om een tempelovernachting te ervaren. Maak hier kennis met de levensstijl van monniken, hun vegetarische keuken en het ochtendgebed. Zo’n vijftig tempels bieden tatami-matten aan, aan zowel reizigers als pelgrims. Er zijn ook vele prachtige wandelroutes rond Mt. Koya.

Dag 20 : Kyoto

Kyoto staat vooral bekend als het culturele hart van Japan en is rijk aan oude tempels, zentuinen en paleizen. Vanaf de 131 meter hoge Kyoto Tower heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vandaaruit kunt u naar de Honganji-tempel wandelen. Dit complex bestrijkt een klein gebied waaronder de west en oostzijde van de tempel en de mooie Shoseien tuin. Daarnaast kunt u ook nog het Nijo Paleis en/of het indrukwekkende Keizerlijk Paleis bezichtigen.

Dag 21 : Kyoto

Gebruik vandaag bijvoorbeeld om het Arashiyama district te bezoeken. Dit is een zeer mooi gebied gekenmerkt door een groot bamboebos op de bergwand. Hierna zou u naar het Gouden Paviljoen, Ninnaji en Ryoanji-tempels kunnen gaan. U kunt ook de beroemde Kiyomizu-dera bezoeken. Deze tempel is gebouwd tegen een heuvel op een bijzonder houten bouwwerk. In de buurt liggen er talloze andere tempels en het oude Higashiyama district. Uiteindelijk zult u dan uitkomen op het Pad der Filosofen en het Zilveren Paviljoen.

Dag 22 : Kyoto

U kunt vandaag gebruiken om de Fushimi Inari Schrijn te bezoeken, deze wordt gekenmerkt door zijn duizenden rode poorten. U kunt ook een uitstapje buiten Kyoto maken. Maak bijvoorbeeld vandaag een uitstapje naar het traditionele Nara, waar de Todaji, één van Japans oudste en grootste houten tempels, te vinden is. Naast het tempelcomplex ligt Nara park waar de herten rustig tussen de mensen lopen. Ook leuk is het moderne Osaka, waar u een bezoek kunt brengen aan het indrukwekkende aquarium en het bruisende Namba, waar u heerlijk kunt eten!

Dag 23 : Terugreis

Vertrek vanaf Osaka Kansai International Airport.

Prijs

*** vanaf 3620 EUR pp
**** vanaf 4490 EUR pp
* Prijs is berekend op basis van de huidige JPY-EUR wisselkoers en is onder voorbehoud. Prijzen zijn gebaseerd op Twin Room. Voor Single Room geldt een toeslag, deze is op aanvraag.

Included

 • 22 hotelovernachtigen incl. ontbijt (Wajima, Kamikochi, Tsumago, Ise, Yunomine Onsen en Mt. Koya: kamer in Japanse stijl incl. diner)
 • Airport Transfer Bustickets Narita International Airport – Tokyo (hotel of dichtsbijzijnde halte)
 • Tokyo - Kanazawa Shinkansen Treinticket
 • Huurauto dag 6 t/m 20 (compacte auto met automatische transmissie, engelstalige navigatie en verzekeringen)
 • Hashimoto - Kyoto Treinticket
 • Airport Transfer Busticket Kyoto – Kansai International Airport (vanaf hotel of Kyoto Station)
 • Een voorbeeld route met voorbeeld reisschema
 • Informatie over elke besproken locatie

Not included

 • Vliegtickets
 • (reis) verzekeringen
 • Overig transport
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Overige persoonlijke uitgaven

Mocht u deze reis nog niet genoeg vinden, kunt u de reis altijd nog uitbreiden met één van onze mooie verlengingsarrangementen en/of excursies! Indien gewenst kunnen de vliegtickets ook via JTB Japanspecialist geregeld worden. Het is ten slotte ook mogelijk om de reis meer op maat te laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!