Vertrekdata: 23 oktober – 6 november 2017
15 Dagen/13 Nachten
Bestemmingen: Tokyo, Mt. Fuji, Yamanaka Meer, Nagoya, Kyoto, Tokushima, Shimanami Kaido, Hiroshima, Osaka
5798 EUR pp

Dag 1 : 23 OKT. Vertrek Amsterdam

Verzamelen bij check-in om baggage af te geven. Vertrek naar Narita International Airport. Een maaltijd en een snack worden geserveerd tijdens de vlucht.

Dag 2 : 24 OKT. Tokyo (diner)

Aankomst Narita International Airport. Na de douane met een Engelssprekende gids naar het hotel. Vrije dag. Diner in het hotel.
Accommodatie: Prince Hotel o.i.d

Dag 3 : 25 OKT. Tokyo (ontbijt/lunch)

Na het ontbijt dagexcursie Tokyo met een privébus. Bezoek aan de buitenste tuinen van het Keizerlijk Paleis en Nijubashi, de hoofdbrug van het paleis. Daarna naar Asakusa, Senso-ji, Kaminari Gate en de Nakamise-winkelstraat met een levendige sfeer. Vervolgens rijden door Ginza om een glimp op te vangen van Japan’s exclusieve entertaintment- en winkeldistrict. Winkelen in Ameyokocho, een levendig winkelgebied vol etenswaren en snuisterijen voor een leuk prijsje. ’s Avonds diner op eigen gelegenheid.
Accommodatie: Prince Hotel o.i.d.

Dag 4 : 26 OKT. Tokyo (ontbijt)

Vrije dag in Tokyo.
Accommodatie: Prince Hotel o.i.d.

Dag 5 : 27 OKT. Tokyo – Hakone – Mt. Fuji – Vijf Fuji Meren – Yamannaka Meer (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Richting Hakone, onderdeel van Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park en een van Japan’s populaire vulkanische hete bronresorts. Indien het weer het toelaat cruisen op het Ashino-ko Meer, een kratermeer gevormd in de kaldera van Mt. Hakone. Deze serene meer, samen met het uitzicht op Mt. Fuji, Japan’s meest heilige berg is het symbool van Hakone. Daarna naar het Mt. Fuji Visitor Center voor een interessante videopresentatie over de geschiedenis en de vorming van de berg en de vijf meren. Dan naar Oshino Hakkai – een kleine dorp met acht vijvers liggende tussen het Kawaguchi en Yamanaka Meer. De vijvers worden gevoed door de smeltende sneeuw van Mt. Fuji, wat resulteert in helder bronwater.
‘s Avonds overnachten in een elegant hotel met uitzicht over het Yamanaka Meer
Accommodatie: Hotel Mt. Fuji o.i.d.

Dag 6 : 28 OKT. Yamanaka Meer – Shizuoka – Nagoya (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Naar het pittoreske Shira-ito no Taki (Witte Draad Waterval) liggend aan de voet van Mt. Fuji. De waterval is een van de mooiste van Japan wegens zijn kleinere watervallen die net als lange, witte draden vanaf de rand van een hoge klif stromen.
Verder reizen naar Shizuoka, het grootste theeproducerende regio in Japan. Excursie Greenpia Makinohara Theefabriek. Daarna richting Nagoya met een adembenemend uitzicht over Mt. Fuji, de Suruga Baai kustlijn en de Stille Oceaan. Diner in Nagoya.
’s Avonds diner in het hotel.
Accommodatie: Westin Nagoya Castle o.i.d

Dag 7 : 29 OKT. Nagoya - Kyoto (ontbijt)

Na het ontbijt bezoek aan Nagoya’s symbool Nagoya Castle. Het kasteel is een modern museum die zijn geschiedenis tentoonstelt d.m.v samoeraiharnassen, helmen, zwaarden en andere wapens. Vervolgens naar Nagoya Station om met de shinkansen richting Kyoto te reizen. Na het inchecken met de bus naar het Nishijin Textielmuseum die opgedragen is aan de wevers die textiel voor de keizerlijke familie produceerden. Het centrum toont enkele van hun zijde producten. Wellicht is er een mogelijkheid om een kimono modeshow mee te maken (op basis van beschikbaarheid). Daarna diner op eigen gelegenheid in lokale Kyoto-restaurants op of het treinstation
Accommodatie: Kyoto Rihga Royal Hotel o.i.d.

Dag 8 : 30 OKT. Kyoto (ontbijt/diner)

Nara is een oude Japanse hoofdstad en staat bekend om het Todaiji Tempelcomplex – een van Japan’s meest beroemdste boeddhistische tempels en Nara Park die bekend staat om zijn loslopende herten. Todaiji’s hoofdhal, de Daibutsu-den is de grootste houten constructie ter wereld en huisvest een enorme bronzen boeddha. In de hal staat een grote houten pilaar met een kruipgat aan de onderkant. Volgens een lokale traditie zullen degenen die er doorheen zijn gekropen verlichting in een volgend leven vinden. Vlakbij het complex staat Kasuga Taisha Schrijn – onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst – een schrijn omgeven door honderden stenen lantaarns. In de namiddag, terug naar Kyoto voor het Gouden Paviljoen (Kinkaku-ji) – een zenboeddistische tempel bedekt in bladgoud. Daarna naar het Nijo Kasteel met zijn bekende, piepende “Nachtegaalvloer” die leterlijk geluid maakt wanneer er iemand overheen loopt. Zo werden er vroeger indringers gesignaleerd. ’s Avonds diner in het hotel.
Accommodatie: Kyoto Rihga Royal Hotel o.i.d.

Dag 9 : 31 OKT. Kyoto (ontbijt)

Vrije dag in Kyoto.
Accommodatie: Kyoto Rihga Royal Hotel o.i.d.

Dag 10 : 1 NOV. Kyoto – Kobe – Awaji Eiland - Tokushima (ontbijt/diner)

Richting havenstad Kobe, Japan’s top sake-producerende regio met een hoge kwaliteit. Bezoek aan Hakutsuru Sake brouwerijmuseum die replica’s van gereedschap, containers en machines die in het verleden werden gebruikt tentoonstelt. In het museum zijn er interessante videoclips die het traditionele brouwproces stap voor stap uitleggen. Er mag uiteraard geproefd worden.
Vervolgens naar Akashi Kaikyo Ohashi, een spanningsbrug die Kobe met Awaji Eiland verbindt. Na aankomst een optreden van het Awaji Poppentheater waarbij toneel gecombineerd wordt met verhaalvertelling, shamisen-muziek en dramatiek. Daarna langs het Naruto Kanaal naar Shikoku, de thuisbasis van de Pelgrimage van 88 Tempels en draaikolken.
Aankomst in Tokushima om te genieten van een levendig Awa Odori-dansoptreden, de trots van Tokushima – uitgevoerd door een lokale troupe. Zelf wat danspassen leren onder begeleiding van de dansers en instrumenten.
Diner s’ avonds in het hotel.
Accommodatie: Awa Kanko Hotel

Dag 11 : 2 NOV. Tokushima – Takamatsu - Imabari (ontbijt/diner)

Naar kasteelstad Takamatsu voor o.a een wandeling door de Ritsurin-tuin – een van de mooiste landschapstuinen van Japan. Daarna naar Marugame, een stad die bekend staat om zijn papieren waaierproductie. De waaiers zijn gemaakt van sierpapier en een dunne bamboe-omlijsting. Het is mogelijk om eigen waaiers te maken. Overnachting in Imabari.
Diner in het hotel.
Accommodatie: Imabari Kokusai Hotel o.i.d

Dag 12 : 3 NOV. Imabari – Shimanami Kaido – Iwakuni – Hiroshima (ontbijt/diner)

Weer richting hoofdeiland Honshu via de Shimanami Kaido – een set bruggen die veel eilandjes in de Seto Inland Sea met elkaar verbinden. Vanaf Imabari door Ononomichi naar Hiroshima. Onderweg stoppen bij Iwakuni om de pittoreske kintaikyo-brug (brokaten boogbrug) te bekijken. Na aankomst in Hiroshima naar het Hiroshima Peace Memorial Museum en Park. Het museum focust op foto’s en verhalen van mensen die de verschrikking van de atoombom tijdens WOII hebben doorstaan. Opmerkelijk is vooral het Peace Memorial Park en het Children’s Peace Memorial, geïnspireerd door leukemiepatiënt Sadako Sasaki. Duizenden gevouwen origami-kraanvogeltjes gemaakt door schoolkinderen, diverse clubs en groepen sieren het monument. ’s Avonds diner in het hotel. Accommodatie: Rihga Royal Hotel Hiroshima o.i.d.

Dag 13 : 4 NOV. Hiroshima – Miyajima - Hiroshima (ontbijt)

Vertrek naar Miyajimaguchi Pier en vanaf de pier met een ferry naar Miyajima Eiland die bekend staat om zijn Itsukushima Schrijn – onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De statige karmozijnrode torii-poort staat in de zee voor de schrijn en heeft zijn charme tijdens zowel eb als vloed. Daarna wandelen door Omotesando – de hoofdwinkelstraat van het eiland vol met souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Populair is de momiji manju (esdoornbladvormig gebakje met allerlei vullingen) – een Hiroshima-specialiteit. Dan diner op eigen gelegenheid. Een aanrader is Hiroshima-stijl okonomiyaki – een hartig pannenkoekje.
Accommodatie: Righa Royal Hotel Hiroshima o.i.d.

Dag 14 : 5 NOV. Hiroshima – Kurashiki – Koraku-en – Osaka (ontbijt/diner)

Richting Okayama-prefectuur naar Kurashiki – een oude handelstad met grachten uit de Edo-periode. Wandelen door de historische straten van Bikan-chiku vol oude gebouwen, warenhuizen en kleine winkeltjes. Daarna verder naar Okayama, een bezoek aan de meest beroemde attractie Koraku-en-tuin – een van Japan’s mooiste landschapstuinen vol vijvers, wandelpaden, thee- en rijstvelden, een kraanvogelvolière en esdoornbomen. ’s Avonds naar Osaka voor diner in het hotel. Accommodatie: ANA Crown Plaza Osaka Hotel o.i.d.

Dag 15 : 6 NOV. Vertrek (ontbijt)

Ontbijt in het hotel en daarna richting vliegveld. Vertrek vanaf Kansai International Airport.

5798 EUR pp
Op basis van tweepersoonskamer
+ 1598 EUR eenpersoonstoeslag
Inclusief
* Retourvlucht internationale vliegtickets uitgevoerd door bijv. FinnAir
(prijswijzigingen onder voorbehoud en afhankelijk van de luchthavenbelasting)
* 12 overnachtingen in Twin Room accommodaties
* Bezienswaardigheden in verschillende bestemmingen zoals genoemd in het reisschema
* Ontbijt, lunch en diner zoals genoemd
* Engelssprekende gids
* Meertalige tourleider vanuit JTB Amsterdam
* Pre-vertrek briefing

GROEPSREIS VOORWAARDEN
Reizigers met een niet-EU-paspoort hebben wellicht een visum nodig
Het paspoort moet geldig gedurende het Japanverblijf zijn
Neem contact op met de Japanse Ambassade voor vragen betreffende visa: 070-3469544 of https://www.nl.emb-japan.go.jp/e/consulate/
De plekken zijn beperkt
De prijs/reisschema is eventueel onderhevig aan verandering afhankelijk van de Leverancier
Er zijn minimaal 15 deelnemers nodig om de reis door te laten gaan
Indien men alleen het Landarrangement aanschaft: alleen hotels/maaltijden/excursies inclusief. Vluchten en transport van/naar hotel zijn exclusief.
** We raden sterk aan om de deelnemers de Optionele Reisverzekering af te sluiten **
(Aan)betaling
Een eenmalige NIET-RESTITUEERBARE aanbetaling van 300 EUR p.p. wordt gedaan tijdens het boeken.
Het resterende bedrag moet binnen 66 dagen voor vertrek voldaan worden.
Indien een reservering binnen 66 dagen voor vertrek valt, dan moet het volledige bedrag tijdens het boeken worden voldaan.
Indien het resterende bedrag niet voldaan is binnen het bovengenoemde termijn, dan heeft JTB Amsterdam het recht om de groepsreis te ontzeggen.
Annuleringen/Wijzigingen
In het geval van een vrijwillige annulering heeft de aanbetaling geen restitutie.
Annuleringen/afwijkingen/wijzigingen wegens natuurrampen, weer, oorlog, civiele onrust en besluiten op gouvernementeel niveau m.b.t immigratie e.d dan gelden de onderstaande regels. JTB
Amsterdam zal zich inzetten om de annulerings- en wijzigingskosten te minimaliseren.
Indien er onvoorziene situaties voorkomen tijdens de reis m.u.v het bovengenoemde dan zullen de additionele kosten op de individuele deelnemer worden verhaald.
Tot 66 dagen voor vertrek: 300 EUR p.p. aanbetaling
65 – 32 dagen voor vertrek: 30% van het totaalbedrag
31 – 16 dagen voor vertrek: 50% van het totaalbedrag
15 dagen voor vertrek: 100% van het totaalbedrag
Individuele additionele arrangementen die buiten de groepsreis vallen kunnen niet-restitutabel zijn.
Wijzigingen tot 66 dagen voor vertrek kunnen geaccepteerd worden d.m.v wijzigingskosten indien de beschikbaarheid het toelaat.
Wijzigingen 65 dagen voor vertrek zijn niet toegestaan.
Deelname
Ten voordele van de andere deelnemers in de groepsreis, behoudt JTB Amsterdam zich het recht om personen af te wijzen en toegang tot de reis te ontzien. JTB Amsterdam behoudt zich ook het recht voor om deelnemers wiens gedrag onverenigbaar is met de interesses van de rest van de groep te verwijderen van de tour. De verwijderde deelnemer zal voor de terugreis financieel verantwoordelijk worden gesteld. Er geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 om een groepsreis met reisbegeleider te garanderen. JTB zal de deelnemers 66 dagen voor vertrek op de hoogte stellen van allerlei wijzigingen. Onze excuses dat de groepsreizen alleen door kunnen gaan indien er een minimaal aantal deelnemers wordt bereikt. JTB Amsterdam houdt zich het recht voor om iedere vertrekdatum te annuleren indien er niet voldoende deelnemers zijn. De aanbetaling wordt uitgekeerd.
** Er is een mogelijkheid dat de groepsreis eventueel door kan gaan met minder dan 15 deelnemers, maar dit vereist wijzigingen in prijs en reisschema.