Ervaar het beste dat Japan heeft te bieden in het mooie lenteseizoen, met onze Sakura Tour! 

We hebben en programma samengesteld met heerlijke culinaire hoogtepuntenverblijf in traditionele accommodaties en unieke ervaringenDeze groepsreis omvat hoogtepunten zoals het modern kunst eiland Naoshima, Japan’s meest indrukwekkende kasteel in Himeji, een aantal van Kyoto’s meest prachtige tempelsen Tokyo’s bruisende stadsleven! U zult ook voldoende vrije tijd hebben om op eigen gelegenheid Japan te ontdekkenBoek deze fantastische reis en u zult het land Japan en zijn unieke geschiedenis en cultuur beter leren begrijpen en waarderen! 

Dag 1 : Vertrek uit Amsterdam

vliegt comfortabel en rechtstreeks met KLM (economy class) naar Osaka Kansai International airport. Relax aan boord en verheug u op al het moois dat in Japan op u wacht! 

Dag 2 : Kyoto

U arriveert halverwege de ochtend op Osaka Kansai airport en – na de douane check en het ophalen van uw bagage – vertrekt u per bus naar Kyoto, waar u tot het begin van de middag alvast de stad gaat verkennen! Aangezien check-in bij uw hotel pas mogelijk is halverwege de middag, brengen we wat tijd door op Kyoto station, beroemd vanwege de unieke architectuur. Tevens nuttigen we een lichte lunch bij een nabijgelegen restaurant. 

Na de lunch lopen we naar ons nabijgelegen hotel voor check-in. Geniet van wat rust op uw kamer, alvorens we tegen de avond vertrekken naar de klassieke en historische wijk Gion, waar u (als u geluk hebt!) zo maar een Geisha zou kunnen tegenkomen. In Gion genieten we van een heerlijk Japanse stijl welkomstdiner bij een lokaal restaurant. 

Dag 3 : Kyoto

Vandaag zult u twee van Kyoto’s meest bekende sights bezoeken. In het noordwestelijk deel van de stad bezichtigt u Kinkakuji, het beroemde Gouden Paviljoen! Deze met goud bedekte tempel is een van de meest iconische highlights van Kyoto! 

Daarna gaat u terug naar het stadscentrum en bezoekt het indrukwekkende Samurai Kasteel Nijo, bekend vanwegende de zogenaamde “tsjilpende” nachtegaal vloer. De vloer is zo ontworpen dat de Shogun (militaire leider) aan het gekraak van de vloer kon horen dat er een Ninja probeerde binnen te dringen! Na de lunch hebt u de rest van de dag vrij om Kyoto zelf te ontdekken. 

Dag 4 : Kyoto

Vandaag zult u meer van Kyoto’s cultureel erfgoed verkennen. U reist per touringcar naar Ginkakuji, het Zilveren Paviljoen, waarna u te voet het sfeervolle Filosofenpad verkent, in zuidelijke richting tot aan Nanzenji tempel, waar u prachtige tempelgebouwen en tuinen gaat zien.  

Daarna gaat u verder naar centraal Kyoto, dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Nishiki markt, een prima plek om Japanse kookmessen te kopen. Als u graag wat meer de mooie buitengebieden van Kyoto verkent, dan raden we het westelijke heuveldistrict Arashiyama met het beroemde bamboebos aan. Of breng een bezoek aan zuidelijk Kyoto en bewonder de fameuze Fushimi Inari schrijn, bekend vanwege zijn vele rode Shinto poortjes (Torii). 

Dag 5 : Kyoto

Vandaag heeft u een hele dag vrij te besteden! Kyoto heeft meer dan 1600 tempels en 400 schrijnen dus er zijn talloze hoogtepunten te ontdekken. De stad herbergt ook vele uitstekende ambachtslieden en je kunt de allerbeste handproducten hier kopen. Het is ook mogelijk om een dagexcursie naar de oudste voormalige hoofdstad van Japan – Nara – te boeken.

Optie: Nara excursie

Deze excursie moet voor vertrek naar Japan geboekt worden en kost EUR 115 per persoon.

Om 09.00  uur ontmoet u de gids bij het hotel en vertrekt u naar Kyoto station, waar u de trein naar Nara neemt. De treinrit duurt ca. 45 minuten

Na aankomst bezoekt u de indrukwekkende Todaiji tempel, waar het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld zich bevindt – 16 meter hoog en 437 ton zwaar. In en om Nara Park vindt u talloze vriendelijke hertjes, die u kunt voeren met de koekjes die bij vele kraampjes te koop zijn. Hierna bent u zelf aan de beurt om te genieten van de lunch!

Na de lunch bezoekt u Kasuga Schrijn, een van de belangrijkste heiligdommen binnen het Shintoïsme. De schrijn herbergt duizenden lantaarns en is prachtig gelegen op de berg met dezelfde naam. Het bewaakt de ingang naar een heilig oerbos.

Vanaf Kasuga schrijn dalen we af, door het bos, naar de Kofukuji tempel. Hier ziet u de beroemde pagode met de 5 verdiepingen en u bezoekt ook het Nationaal Erfgoed Museum, dat een interessante collectie historische kunstschatten bevat. Vanaf Nara station neemt u vervolgens de trein terug naar Kyoto, waar de excursie eindigt rond 16.30 uur.

Deze tour wordt begeleid door een Engelssprekende Japanse gids. Draag a.u.b. goede wandelschoenen, aangezien de wandeling in/rond Nara ongeveer 6.5 kilometer lang is, met pauzes tussendoor. Neem een kleine rugzak mee, evenals een paraplu (indien nodig).

Dag 6 : Kyoto - Himeji - Okayama

Voor vertrek zorgen we er voor dat uw grote bagage direct naar Tokyo wordt gestuurd – dit maakt uw trip de komende dagen veel gemakkelijker.

Na het ontbijt neemt u de shinkansen (bullet train) naar Himeji waar u het beroemde Witte Reiger kasteel zult bewonderen. Dit kasteel – UNESCO werelderfgoed  – is een aantal jaren

gesloten geweest vanwege uitgebreide renovatie, en nu is het weer in oude glorie hersteld en weer open voor bezoekers. Na de bezichtiging kunt u op eigen gelegenheid lunchen, waarna u de gids ontmoet op Himeji station en de trein naar Okayama neemt, met aankomst in de namiddag.

U checkt in bij uw hotel, en in de avond zal de gids u begeleiden naar het stadscentrum, waar u zelf een gezellig restaurantje kunt vinden voor het diner.

Dag 7 : Naoshima

Vandaag maakt u een dagtocht naar Setouchi, de mooie inland sea, en brengt u een bezoek aan Naoshima, een klein eiland dat geheel gewijd is aan moderne kunst. Hier vindt u beeldentuinen, musea, speciale kunstprojecten en architecturele hoogstandjes – allemaal in perfecte harmonie met de natuur op –, en de uitgestrekte zee om dit eiland! Het Chichu Art Museum is zelfs letterlijk ingebouwd in de grond (als ware het een bunker), om het landschap niet te bederven. Zowel Chichu Art Museum als het 2 km verderop gelegen Benesse House Museum zijn ontworpen door de wereldberoemde Japanse architect Tadao Ando.

U kunt het eiland zelfstandig in alle rust verkennen. Om makkelijk uw weg te kunnen vinden raden wij aan om een fiets te huren. Laat u ons svp bij boeking weten of u van de fietshuur gebruik wilt maken, zodat we vooraf kunnen reserveren voor u. Entreetickets voor Chichu Art Museum zijn inclusief en toegang wordt gereserveerd op vaste tijden zodat we zeker weten dat we niet te lang in de rij hoeven te wachten. Alle overige entreetickets en vervoer zijn niet inclusief. Aan het einde van de middag ontmoet u de gids in de haven en keert u samen terug naar Okayama.

Wilt u alle musea bezoeken, rekent u dan op ongeveer EUR 50 extra kosten voor alle entreetickets. Op Naoshima rijden ook bussen rond en die kosten EUR 1 p.p. per rit. Huurauto’s zijn ook beschikbaar voor ongeveer EUR 70 per dag; een internationaal rijbewijs en paspoort zijn benodigd om motorvoertuigen te huren in Japan.

Dag 8 : Okayama – dagtrip naar Hiroshima en Miyajima

Vandaag reist u per shinkansen (bullet train) door naar Hiroshima. We beginnen de dag met een bezoek aan het 45 minuten verderop gelegen eilandje Miyajima, waar we de Itsukushima Schrijn, gebouwd op pilaren in de branding van de zee, bewonderen. De in de zee gelegen rode Torii (poort) van de schrijn is een iconisch beeld van Japan! Op het eiland wordt u begroet door de vrij rondlopende herten, die door de Japanners worden gezien als boodschappers van de Kami (Goden). Na een kort bezoek aan een andere schrijn (Toyokuni) is het tijd voor een lunch van Okonomiyaki, oftewel hartige gevulde Japanse pannenkoek, een bekende en stevige delicatessen van de Hiroshima regio!

Na de lunch reizen we door naar Hiroshima, waar we een bezoek brengen aan het Vredespark, dat in het teken staat van het herdenken van de atoombom aanval op Hiroshima in augustus 1945. In het park brengen we een bezoek aan het zeer indrukwekkende Vredesmuseum, waarna we in de namiddag terugreizen naar Okayama per bullet train.

Dag 9 : Okayama – Izu-Kogen

Na het ontbijt in uw hotel reist u met de bullet train door in noordelijke richting naar het Izu schiereiland (een tocht van een paar uur), dat mooi ingeklemd ligt tussen Mt. Fuji en de Grote Oceaan.

Na aankomst in Izu-Kogen checkt u in bij uw ryokan en maakt u een wandeling langs de indrukwekkende rotskust, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en de uitzichten op zee.

Breng de rest van de middag door met relaxen in de mooie open lucht Onsen (hot spring baden) en in uw prachtige traditionele kamer, voordat u kunt gaan genieten van een uitgebreid klassiek Japans diner!

Dag 10 : Izu-Kogen - Tokyo

Na een traditioneel ontbijt bij uw ryokan is het tijd om te vertrekken naar Tokyo, de hoofdstad van Japan en een van de meest bruisende metropolen ter wereld. We komen rond het middaguur aan en geven onze lichte bagage af bij het hotel, alvorens eerst te lunchen bij een nabijgelegen restaurant. De laatste vier overnachtingen in Japan brengt u door in het hart van Shinjuku, Tokyo’s meest levendige district. Na de lunch kunt u Shinjuku te voet verkennen,  de rest van de dag kunt u naar eigen voorkeur zelfstandig  doorbrengen.

Dag 11 : Tokyo

Vandaag verkennen we het kloppende hart van Tokyo! Neem als start de metro naar Harajuku en bezoek Yoyogi Park, een groene oase middenin de stad… Bezoek de indrukwekkende en prachtige Meiji Schrijn, een van de belangrijkste schrijnen voor Japan’s Keizerlijke familie, en ga daarna te voet verder naar het hart van Harajuku, waar u de vele kronkelende straatjes met modewinkeltjes kunt ontdekken.

Vervolgens kunt u verder wandelen naar Omotesando shopping boulevard, waar Tokyo op Parijs begint te lijken… als u de boulevard helemaal door wandelt loopt u de wijk Shibuya binnen, waar u zich kunt vergapen aan de wereldberoemde voetgangersoversteekplaats voor het Shibuya station. In deze buurt genieten we vervolgens van de lunch, waarna u de rest van de dag vrij bent om Tokyo zelfstandig te verkennen.

Dag 12 : Tokyo

Ook deze dag in Tokyo kunt u weer invullen zoals u dat wenst! Misschien met het bezichtigen van de fascinerende architectuur en moderne kunst in Tokyo Midtown, of met een bezoek aan Tsukiji outer fish market, de grootste markt voor verse vis in Tokyo, waar u kunt genieten van de lekkerste en meest verse sushi die Japan te bieden heeft. Als het weer goed is kunt u de metro of cirkellijn naar de noordoostelijke wijk Ueno nemen, waar u rustig kunt wandelen door Ueno Park of een bezoek kunt brengen aan Tokyo National Museum.

Nog een mogelijkheid is om een volle dagexcursie naar Mt. Fuji/Hakone National Park te maken. Deze dient voor vertrek naar Japan geboekt te worden.

Optie: Hakone Dagexcursie

Deze excursie dient voor vertrek naar Japan geboekt te worden en kost EUR 120 per persoon. Onze reisleider komt u ophalen bij het hotel voor deze dagtrip.

Hakone National Park ligt ca. 90 kilometer ten zuidwesten van Tokyo, aan de voet van Japan’s meest iconische berg, Mt. Fuji. Het is Japan’s bekendste en meest luxueuze hot spring en wellness gebied en het herbergt een prachtig landschap van groene hellingen, meren en vulcanische bronnen… waarvandaan u op veel plaatsen Mt. Fuji in de achtergrond kunt zien liggen.

Uw reisleider begeleidt u op de trein van Tokyo naar Hakone, waar we met de local train door de mooie valleien reizen en een bezoek brengen aan het openluchtmuseum / beeldentuin Chokokunomori.

Later op de dag neemt u nog de kabelbaan over Owakudani, een noordelijk gebied met veel actieve vulcanische bronnen (soms is dit gebied gesloten bij te veel vulcanische activiteit!) en ook vanuit de kabelbaan kunt u genieten van het uitzicht op Mt. Fuji.

Ter afsluiting van de excursie neemt u nog de kabelbaan naar de oever van Lake Ashi, waar u kunt genieten van een lichte lunch, voordat u de boot neemt voor een ontspannend tochtje op het meer. Hierna is het tijd om terug te keren naar Tokyo, waar u de avond kunt doorbrengen op eigen gelegenheid.

Dag 13 : Tokyo

Uw laatste volle dag in Japan trapt u af met een bezoek aan Tokyo City Museum (Edo Tokyo Museum), waar u op interessante, toegankelijke en zeer beeldende wijze wordt ondergedompeld in de geschiedenis van Tokyo.

Hierna bezoekt u de klassieke wijk Asakusa, een van Tokyo’s meest historische gebieden, waar u Tokyo’s oudste Boeddhistische tempel Sensoji (gewijd aan de Goddess of Mercy, Kannon) bezoekt. In de nabijgelegen Nakamise shopping street, die recht naar de tempel toe loopt, kunt u leuke souvenirs kopen en genieten van heerlijke Japanse snacks.

De rest van de middag is vrij ter besteding. In de avond wordt u opgehaald door uw gids en zult u samen met de groep  genieten van een heerlijk Sayonara (Farewell) diner in centraal Tokyo.

Dag 14 : Terugreis Tokyo Narita - Amsterdam

Het is tijd om “sayonara” (goodbye) of “matanee” (tot ziens!) te zeggen tegen Japan.

Na het (vroege) ontbijt en check-out zult u per bus naar Tokyo Narita International airport gebracht worden (ca. 90 minuten) en einde ochtend met een rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam vertrekken. Halverwege de middag (plaatselijke tijd) zet u weer voet op Nederlandse bodem.

We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad en dat Japan een onuitwisbare indruk heeft gemaakt! En…. wedden dat u – zoals velen – ooit nog eens naar Japan zult willen reizen?? Ook dan zal Japanspecialist u graag weer van dienst zijn!

Included

 • KLM vluchten Amsterdam-Osaka Kansai/Tokyo Narita-A’dam, economy class
 • Luchthavenbelastingen / heffingen en 23 kgs check-in bagage
 • 4 overnachtingen westerse stijl hotel in Kyoto
 • 3 overnachtingen westerse stijl hotel in Okayama
 • 1 overnachting in Japanse stijl ryokan met hot-spring in Izu-kogen
 • 4 overnachtingen westerse stijl hotel in Tokyo
 • 12xontbijt, 6 lunches en 3 diners
 • E-bikes in Naoshima
 • Entreeticket voor Chichu Art Museum in Naoshima
 • Alle entreegelden en transport zoals omschreven in het programma
 • Nederlands sprekende reisleiding gedurende de hele reis
 • Gedetailleerde informatie over de reis

Not included

 • Stoelreservering op KLM vluchten (gratis via online check-in)
 • Vervoer dat niet omschreven is in het programma (zoals metro/bus/taxi etc.)
 • Drankjes bij de maaltijden (behalve kraanwater en groene thee)
 • Optionele excursie Nara (EUR 115 pp)
 • Optionele excursie Hakone (EUR 120 pp)
 • Overige entreegelden in Naoshima (ca. EUR 50)
 • Overig vervoer in Naoshima
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Lokale toeristenbelasting die ter plekke betaald dient te worden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen

Deze begeleide groepreis wordt uitgevoerd op vaste data. Bovenstaande reissom is een “vanaf”-prijs per persoon en op basis van verblijf in een gedeelde 2p. Kamer.

Neemt u svp contact op om te informeren naar de 3p. Kamer korting en 1p. Kamer toeslag.