13 Dagen vanaf 3400 EUR p.p.

Dag 1 : Tokyo

Welkom in Japan! Na de douane zal een assistent u ontmoeten op het vliegveld. Hij of zij spreekt normaalgesproken Spaans en/of Engels. De assistent zal u op de hoogte brengen van de nodige basisinformatie en zal u begeleiden naar een shuttlebus die u naar het hotel zal brengen. Transfer d.m.v bus naar het hotel.
In de namiddag zal onze gids u opwachten bij de receptie van het hotel. U zult de andere reizigers ontmoeten en samen zal u de stad gaan verkennen. Reizen met de metro (incl. tickets) richting Shinjuku, een district dat bekend staat om zijn bruisende nachtleven.
Inclusief is toegang tot de Metropolitan Government Building dat een geweldig uitzicht van de stad vanaf de 46e verdieping biedt. Diner en transfer naar het hotel.
** De metrotransfer en toegang tot de Metropolitan Government Building zal afhankelijk van de aankomsttijd in Japan zijn. Anders vindt deze activiteit plaats op dag 2.

Dag 2 : Tokyo

Dagexcursie Tokyo. Korte stop bij Zojoji Tempel met uitzicht op Tokyo Tower, alvorens de tour doorgaat naar Shibuya Crossing, een van de drukste voetovergangen te wereld. Bezoek aan de Meiji Shrine, de beroemdste schrijn in Tokyo, gebouwd ter ere van Keizer Meiji en Keizerin Shoken. Wandelen rondom het Keizerlijk Paleis. Bezoek aan Akihabara a.k.a Electric Town vol electronica en manga/anime. Onderweg zult u ook het Kokugikan stadion passeren waar sumotoernooien worden gehouden. Vervolgens naar Senso-ji – Tokyo’s oudste en meest bekende boeddhistische tempel. Vrije tijd en lunch in Asakusa – de downtown van Tokyo.

Dag 3 : Tokyo – Mt. Fuji – Kawaguchiko

Vandaag reizen we richting Mt. Fuji en Kawaguchiko, een idyllische plek vol kleine huisjes en bloemen tussen de bergen. Bezoek Fuji Sengen Shrine – het beginpunt van een traditionele bergpelgrimstocht. We gaan met de kabelbaan naar Mt. Tenjo om te genieten van een spectaculair uitzicht over de meren en Mt. Fuji. We zullen ook een boottocht op het meer maken.
Na de lunch zullen we naar 2305m klimmen (per bus) voor een spectaculair uitzicht. Hierna richting Kawaguchi-ko voor een verblijf in een ryokan (tradioneel Japans hotel) om te genieten van onsen (hete bronnen) en een traditionele Japanse diner.

Dag 4 : Kawaguchiko - Nagoya - Kyoto

Vandaag gaan we naar Saiko Iyashinosato Nenba, een klein dorpje omgetoverd tot een museumstad. De typische huisjes zijn nu kunstnijverheidswinkels, restaurants en musea. Vervolgens zullen wij de Shiraito Watervallen van zo’n 150m bewonderen. Na de lunch reizen we richting Nagoya en haar Toyota Museum.

Dag 5 : Kyoto

‘s Ochtends vertrekken we richting Kyoto, Japan’s culturele hoofdstad en oficiële hoofdstad voordat Tokyo die titel kreeg. Dagexcursie met gids. Bezoek aan o.a Kinkakuji (Gouden Paviljoen), Fushimi Inari en het Keizerlijk Paleis. Vervolgens een bezoek aan oude geishawijk Gion. Hierna heeft u tijd om zelf iets te ondernemen.

Dag 6 : Kyoto – Tsumago - Matsumoto - Nagano

Richting Tsumago waar u o.a. een lunch heeft onder het genot van het geweldig uitzicht over de dorpjes vol authentieke houten huisjes. Na lunch en wat tijd om het dorpje te ontdekken gaan we richting Matsumoto met het beroemde Zwarte Kasteel. Overnachting in Nagano. 

Dag 7 : Nagano - Monkey Park - Kusatsu - Ikaho Onsen

Bezoek aan Zenko-ji in Nagano – een tempel die het eerste boeddhistische beeld van Japan huisvest. Deelnemers mogen meedoen met een ceremonie voor wat extra geluk. De reist vervolgt richting Japanse Alpen en het welbekende Jigokudani Monkey Park waar er tijd is voor lunch en om rond te wandelen tussen de hete bronnen, rivieren, bossen, en natuurlijke de sneeuwapen die ook hier van de natuur genieten.
Daarna naar Kusatsu – een levendige heet brondorpje voor een deelname een Yumomi-show waarbij een actrice zingend vertelt over de traditionele hete bron-koelmethodes. Hierna door naar Ikaho – een klein spa-dorpje voor een ryokan-overnachting en diner.

Dag 8 : Ikaho - Nikko - Sendai

De reis vervolgt naar Nikko – een werelderfgoed-gebied dat bekend staat om de Nikko Toshogu Shrine en de hal van de Huilende Draak. Bezoek aan de Taiyuinbo Mausoleum en wandeling langs de rivier in Kanmangafuchi onder het oog van zo’n honderd Jizo-beelden. Vrije tijd voor vertrek richting Sendai – een moderne en levendige stad met meer dan een miljoen inwoners. Deze stad kunt u vandaag vrij verkennen.

Dag 9 : Sendai – Matsushima – Hiraizumi - Morioka

Richting Matsushima of Duizenden Eilandjes in de baai van de Stille Oceaan. Wij zullen een theehuis bezoeken en onder het genot van thee naar de geschiedenis van de stad luisteren. Er volgt een cruise langs de baai en vrije tijd om te wandelen en om musea en/of tempels te bezoeken.
Na de lunch vertrekken wij richting Hiraizumi om o.a de Takkoku no Iwaya, Chuson-ji tempel en de Motsuji tuinen (incl. Zen ceremonie) te bezoeken. Daarna richting Morioka. Vanaf het hotel kunt u deze fijne stad zelf verder verkennen.

Dag 10 : Morioka – Hirosaki – Aomori – Hakodate

We zullen naar Hirosaki reizen voor een bezoek aan het prachtig kasteel en het omliggende park.
De reist vervolgt zich hierna richting Aomori – de provinciale hoofdstad. Bezoek aan het Nebuta Museum gevolgd door lunch. Daarna stappen wij op de ferry richting Hokkaido. Dit duurt zo’n 3.5 uur. Aankomst in Hakodate. Voordat we inchecken bij het hotel gaan wij nog even met de kabelbaan op Mt. Hakodate voor een spectaculair uitzicht.

Dag 11 : Hakodate – Onuma – Noboribetsu - Sapporo

’s Ochtends naar de indrukwekkende vismarkt, Goryokaku Tower en het fort van Hakodate. Vervolgens vrije tijd in Onuma National Park. Na de lunch richting Noboribetsu – een vulkanisch gebied waar wij langs geisers kunnen wandelen en onze voeten kunnen laten rusten in openbare voetbaden. Hierna zullen wij richting Sapporo vertrekken.

Dag 12 : Sapporo – Otaru – Sapporo

Dagexcursie Sapporo met o.a Odori Koen, Hokkaido Jingu (incl. Kito ceremonie) en een bezoek aan het Ainu Cultural Museum om kennis te maken met de inheemse Ainu-bevolking – de oorspronkelijke bewoners van Hokkaido. Daarna naar Otaru – een kleine stad met een Europees atmosfeer vol oude gebouwen en grachten. Na de lunch terug naar Sapporo. Vrije avond om de stad verder te verkennen.

Dag 13 : Sapporo

Na het ontbijt in Sapporo eindigt het programma van deze groepsreis.

VERTREKDATA:
APR 2020: 11, 25
MEI 2020: 9, 23
JUN 2020: 6, 20
JUL 2020: 4, 18
AUG 2020: 1, 15, 29
SEP 2020: 12, 26
OKT 2020: 10, 24
PRIJS PP:
Op basis van tweepersoonskamer: 3400 EUR pp
Op basis van eenpersoonskamer: 4260 EUR pp

Included

 • 12 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • touring car met Engelssprekende gids
 • basis reisverzekering
 • dagelijks ontbijt
 • transfer bij aankomst op het vliegveld
 • 2x avond transfer Shinjuku in Tokyo/Gion in Kyoto
 • boottocht Matsushima
 • boottocht Aomori-Hakodate
 • stadstour Tokyo, Kyoto en Sapporo
 • entreegelden van alle bezienswaardigheden
 • kabelbaan Mt. Hakodate
 • 6x lunch
 • 3x diner

Not included

 • vliegreis
 • overige persoonlijke uitgaven

VOORWAARDEN SEMI-GROEPSREIZEN
Deze reizen worden georganiseerd door EUROPAMUNDO VACACIONES, onderdeel van de JTB Group, gehuisvest in Calle García de Paredes, 55, 1º, 28010 Madrid, Spanje.
FOUTEN
Fouten in het reisschema worden geupdate in de error page van de www.europamundo.com website. De fouten zullen worden verbeterd in “MyTrip” na aanschaf van de reis.
BEGIN/EINDE DIENSTEN
De diensten aangeboden door Europamundo Vacaciones gelden alleen voor het landarrangement. Ze gaan in op het moment dat de reiziger de eerste t/m laatste dienst ontvangt. Europamundo Vacaciones is niet verantwoordelijk voor omstandigheden die buiten de service vallen (bijv. vluchtvertragingen, verlies en/of schade van bagage tijdens de vlucht, problemen bij de douane en met documentatie).
AANMELDEN
Reiziger kan informatie van de diensten opzoeken in “MyTrip”, een pagina speciaal gecreëerd voor de reiziger. Aangeraden wordt om deze informatie te checken (namen, vertrekdata, transfervluchten etc).
ANNULERINGEN
Europamundo kan geen onvolledige reserveringen annuleren. De reisagent, JTB, zal de definitieve annulering maken ervan uitgaande dat alle details correct zijn. De reiziger mag altijd annuleren, met recht op restitutie, maar moet een compensatiebedrag van 35 EUR plus annuleringskosten afhankelijk van moment van annulering per persoon voldoen. 
Annuleringskosten voor vertrek:
> 31 dagen: 150 EUR
vanaf 30 t/m 11 dagen: 150 EUR + 20%
vanaf 10 t/m 4 dagen: 150 EUR + 40%
vanaf 3 t/m vertrekdag: 150 EUR + 100%
No show: 100%. No show aan het begin van de reis, zonder melding van annulering, heeft geen recht op restitutie behalve onder bijzondere omstandigheden die grondig onderzocht zullen worden.
Verscheidene annuleringsvoorwaarden zullen van toepassing zijn voor bepaalde reizen in verband met seizoenaliteit en dus beschikbaarheid accomodaties. De operator, mag, om deze reden verwerkingskosten vragen, die overeenkomen met het recht voorkomend in het land waarin de reis werd geboekt.
In het geval een reis geannuleerd wordt door aantoonbare overmacht zullen alleen de verwerkingskosten en niet-annuleerbare diensten worden gererkend. We raden daarom in alle gevallen een reisverzekering aan.
In het geval dat een klant door overmacht niet kan annuleren, dan zal een deel van de restitutie worden verstrekt voor het onderdeel/de onderdelen die niet werden gebruikt. Verwerkingskosten en uitgaven zullen in ieder geval worden gerekend. Om dit bedrag te berekenen zullen alleen de diensten die door Europamundo verleend worden berekend (exl. vliegtickets etc).
In gevallen waarbij de reiziger tijdens de reis annuleert zal de kamerbezetting worden gehalveerd (van double naar single, van triple naar double) en dit verschil zal aan de reiziger die geannuleerd heeft worden verrekend.
WIJZIGINGEN
Wijzigingen in een bevestigde boeking voor de start van de reis en meer dan 10 dagen voor vertrek (wijzigingen in vertrek/aankomst/reis) zijn verbonden aan de verwerkingskosten genoemd in het annuleringen gedeeelte.
KORTINGEN
Om recht op kortingen zoals vermeld in de brochure te verkrijgen tijdens het boeken is het verplicht om de noodzakelijke documentatie (paspoort, huwelijksakte etc) als bijlage toe te voegen. Kortingen worden niet toegedeeld indien er geen bewijs is tijdens het boeken. De kortingen gelden niet voor toeslagen (single room, stopovers tijdens de reis etc).
Kinderen
Kinderen onder de 18 zonder begeleiding van ouders of voogd moeten zijn voorzien van een ondertekend schriftelijk bewijs door de ouders en/of voogd die toestemming geeft dat het kind alleen reist. Europamundo moet op de hoogte zijn van de aanwezigheid van kinderen onder de 3 jaar tijdens het boeken, anders is dit niet toegestaan.
65+
Korting kan alleen worden toegepast met de triple room korting.
Herhalers
Korting kan alleen worden toegepast met de triple room korting.
Huwelijksreis
Korting kan alleen worden toegepast indien de reis 3 maanden na de trouwdatum volgt.
Passagiers die met z’n 3-en reizen.
Een triple room is een double room met een extra bed.
Groep reizigers
De korting kan niet worden toegepast indien de boeking minder dan 20 dagen van te voren wordt gemaakt.
GEEN TOELATING
Een gemiddelde fysieke en mentale bekwaamheid is verplicht om mee te mogen met de reis. In het geval van een reiziger met een specifieke fysieke of mentale behoefte of een reiziger ouder dan 75 jaar en alleen reist, dan moet Europamundo hiervan schriftelijk van op de hoogte worden gesteld. Op basis hiervan wordt een analyse gemaakt en wordt gekeken of er speciale medische zorg noodzakelijk is tijdens de reis. Indien de reiziger akkoord gaat met de reis, dan is Europamundo niet verantwoordelijk voor eventuele complicaties of discomfort. Europamundo heeft het recht om reserveringen te weigeren en om reizigers gedurende de reis te weigeren indien zij een gevaar vormen voor zichzelf en omstandigen. Europamundo behoudt zich ook het recht voor om reizigers die de reis verstoren te weigeren.
DOCUMENTATIE
Alle reizigers moeten in het bezit van geldige reisdocumenten (paspoort, visum, gezondheidsverklaringen etc) zijn. De reiziger is verantwoordelijk voor deze documenten en eventuele complicaties (zoals weigering bij de douane) die gebrek hieraan hieruit kunnen komen vallen niet onder onmacht.
GEGARANDEERD VERTREK
Alle reizen hebben een gegarandeerd vertrek, maar in extreme gevallen zal een vertrek niet door kunnen gaan. In dit geval zal Europamundo dezelfde reis op een eerdere of latere tijdstip aanbieden en zal een korting van 50% ter compensatie bieden.
Annuleringen van gegarandeerde reizen kunnen voorkomen (zonder compensatie) in het geval van onvoorziene omstandigheden zoals civiele onrust, terroristische aanvallen, natuurrampen, epidemieën en economische omstandigheden.
INCLUSIEF
Europamundo zal tijdens iedere reis specificeren wat er allemaal inclusief is.
Assistentie
Alle landroutes, indien anders aangegeven, bevatten de ondersteuning van een reisleider (Engels- of Spaanssprekend of lokaal). Tijdens bepaalde reizen zal de voertaal zowel Engels als Spaans zijn. Er zal geen assistentie zijn gedurende extra overnachtingen voor of na aanvang van de reis. Indien de reiziger alleen een deel van de reis onderneemt, dan zal de assistentie beginnen vanaf het moment dat de groep aankomst op de plek wanneer de reiziger zich daarbij aansluit.
Reisschema’s
Gedetailleerde reisschema’s zijn terug te vinden op www.europamundo.com als “MyTrip”  en tijdens de reis komt het voor dat er van bus/gids wordt gewisseld.
Hotels
Details betreffende hotels zijn terug te vinden op www.europamundo.com als “MyTrip”. De reiziger is verantwoordelijk voor alle eventuele schade aangericht in het hotel/in de bus/derde partijen/medereizigers zoals bekeuringen en of boetes door eigen toedoen.
REISVERZEKERING
Europamundo zal een reisassistentie reispolis voor zijn passagiers afsluiten. Deze polis dekt de diensten vanaf het begin t/m het einde van de reis (excl. vliegreis). Europamundo is niet verantwoordelijk voor diensten die door de reiziger als verzekerd worden beschouwd terwijl dit niet zo is. Het is mogelijk om de beperkingen van de polis te zien op www.europamundo.com. Voor eigen veiligheid adviseert Europamundo om de reizigers een eigen verzekering af te sluiten.
TRANSPORT
De diensten van Europamundo zijn landarrangementen en worden per bus uitgevoerd. De grootte van het voertuig is afhankelijk van het aantal passagiers. Europamundo heeft geen bussen die voorzien zijn van een rolstoelhelling.
Indien het aantal passagiers op een onderdeel laag is, zal Europamundo – onder het mom van Gegarandeerd Vertrek – alternatief vervoer voorzien.
SANITAIRE VOORZIENINGEN
Veel bussen hebben geen sanitaire voorzieningen. Indien wel, dan wordt de reiziger gevraagd om er zo weinig mogelijk gebruik van te maken i.v.m geuren en schoonmaakbeperkingen.
EXCLUSIEF
Diensten die niet genoemd zijn in het programma, contract of informatie worden aan reiziger doorgegeven zoals bijv. luchthavenbelasting etc.
AANKOMST/VERTREKPUNT
Indien anders genoemd is het vertrekpunt van een reis het hotel. Het is van belang dat de reiziger dit checkt. No shows tijdens genoemde tijden/plaatsen kunnen het verlies van de service riskeren zonder recht op restitutie. 
EXTRA NACHTEN
Prijzen voor extra nachten zijn alleen geldig voor reizigers die een reis bij Europamundo hebben geboekt gezien dat dit een directe verlening van de reis is. Gezien dat Europamundo geen plekken gereserveerd heeft voor deze extra nachten kan de prijs niet worden gegarandeerd.
TRANSFER BELEID
Transfers inclusief in de tour zijn gespecificeed op een tourbasis. In het geval dat transfers worden aangeboden dan kunnen deze privé of gedeeld zijn met andere reizigers zoals transfers van hotel naar hotel en/of vliegveld. Indien de reiziger zelf accommodatie heeft geregeld voor de reis, dan vervalt de transfer naar het beginpunt van de groepsreis. De passagier is verantwoordelijk voor het doorgeven van de correcte informatie omtrent aankomsttijden op de luchthaven.
DOUBLE ROOMS/TRIPLE ROOMS
Europamundo kan niet garanderen dat alle hotelkamers double rooms zullen hebben (groot tweepersoonsbed) en zullen de meeste hotelkamers twin rooms hebben (twee losse bedden). Triple rooms zijn double rooms met een extra bed en zijn aan te raden voor volwassenen reizigers, maar voor families met een kind.
BAGAGE
Iedere passagier mag 30kg aan baggage meenemen. Europamundo zal extreem grote baggage weigeren. Europamundo is niet verantwoordelijk voor bagageverlies of diefstal gedurende het verblijf in het hotel.
Europamundo is niet verantwoordelijk voor het verlies of diefstal van baggage, geld, sieraden, electronica of kostbare bezittingen.
NOODNUMMER
In het geval van nood tijdens een tour moet de reiziger direct naar de reisleider. Europamundo heeft een 24/7 noodnummer die reiziger terug kan vinden in zijn reisdocumenten. Niet-urgente zaken en/of vragen zullen niet met dit nummer worden aangekaart (vragen over reserveringen, prijzen, beschikbaarheid etc).
PRIJSWIJZIGINGEN
Prijzen zijn berekend op basis van de wisselkoers op het moment wanneer de brochure werd gemaakt en zullen niet worden gewijzigd.
KLACHTEN
In het geval van een klacht m.b.t de aangeboden diensten, wordt de reiziger verzocht om een specifieke geschreven klacht in te dienen. Europamundo zal binnen 40 dagen schriftelijk antwoord geven op de klacht. Europamundo zal niet ingaan op klachten lang nadat de reis is uitgevoerd.