De Japan Rail Pas is een ideaal middel om goedkoop en efficiënt door Japan te reizen. Onbeperkt gebruik van het JR netwerk voor 7, 14 of 21 dagen. Stap op de shinkansen-treinen en reis met een sneltreinvaart van de ene stad naar de andere.
Lees hieronder meer over deze geldbesparende en makkelijk te gebruiken treinpas.

Het is mogelijk om de voucher te annuleren. Annuleringskosten bedragen 15% van het aankoopbedrag.

Nee, helaas is het een papieren voucher die u fysiek moet inleveren in Japan.

Is de voucher kwijtgeraakt voor uw vertrek dan kunnen we nog proberen een nieuwe te sturen. U dient wel voor deze nieuwe te betalen. Als de kwijtgeraakte voucher niet is gebruikt kunnen wij deze restitueren voor 85% van het aankoopbedrag. Indien de voucher in Japan is kwijtgeraakt, kunnen wij helaas niets meer voor u betekenen.

JTB zit aangesloten bij de ANVR en SGR: dat geeft u zekerheid. Vanwege onze locatie in Amsterdam kunnen wij snel handelen mocht er iets fout gaan. Dit zo bijv. niet kunnen met een buitenlandse agent. Wij zijn ook voorzien van Nederlands, Engels en Japans-sprekend personeel. Zo kunnen wij bijv. in noodgevallen de voucher(s) klaar laten leggen op Schiphol of snel nog een nieuwe voucher sturen.

Ja, gratis voor Nederland, België* en Luxemburg* daar wij de normale post (priority post) gebruiken. Overkomstduur: voor Nederland 1-3 dagen, België en Luxemburg 5-8 dagen
( De postbezorging door PostNL vindt niet in alle gevallen binnen de gewenste duur plaats. Daarom verzoeken wij u uw bestelling uiterlijk twee weken van te voren te plaatsen vanuit Nederland en drie weken vanuit België of Luxemburg. U kunt ook gebruik maken van onze service om uw documenten op te halen op Schiphol of bij ons kantoor. )

Dit om er zeker van te zijn dat de 3 maanden geldigheid van de voucher niet overschreden wordt en zodat we dan weten of er nog genoeg tijd is om alles te kunnen regelen, zoals de betaling en verzending. Deze data worden dus niet als ingangsdatum van uw Japan Rail Pass gebruikt. Wel gebruiken we uw vertrekdatum voor administratieve doeleinden. Deze komt op uw rekening te staan, maar heeft dus niets met de ingangsdatum van de rail pas te maken.

Nee, dit bepaalt u zelf tijdens het omwisselen. In Japan geeft u, tijdens het omwisselen van de voucher naar de daadwerkelijke Japan Rail Pass, aan vanaf wanneer u de pas voor het eerst wilt gaan gebruiken. Inwisseldag van de voucher is dus niet automatisch de eerste gebruiksdag.

Nee, maar het is wel mogelijk om, na uw bestelling op de website, de vouchers op te komen halen bij ons kantoor. Geef wel s.v.p. via het aanvraagformulier aan wanneer u langs wilt komen en maak indien nodig een telefonische afspraak. Let op: wij accepteren geen bestellingen per telefoon.

Bestel uw Japan Rail Pass via de website en haal uw Japan Rail Pass voucher af op Schiphol. Wij maken dan de voucher en brengen die een dag voor uw vertrek naar Schiphol (Aviapartnerbalie tegenover KLM).
Langskomen op ons kantoor kan natuurlijk ook.
Wilt u de voucher(s) zo snel mogelijk, dus bijv. op dezelfde dag of de volgende dag vroeg al in handen hebben ? Belt u ons dan even (020-570-9810) of vul een dag en tijd in op het aanvraagformulier voor het maken van een afspraak. U dient altijd het formulier in te vullen en aan ons te versturen. Dan kunnen we er al aan werken voordat u komt en ligt/liggen de voucher(s) namelijk klaar voor u.

Vul s.v.p het volgende bestelformulier in en bestel de voucher. U betaalt per iDeal, creditcard of bankoverschrijving. In het geval van het laatste, dan zullen wij u een factuur mailen. De voucher wordt na betaling zo spoedig mogelijk verstuurd. U krijgt de voucher per post of haalt deze op bij ons op kantoor of Schiphol. Eenmaal in Japan wisselt u de voucher om voor de daadwerkelijke Japan Rail Pass. Dit kan bij vele treinstations. Deze staan aangegeven in het boekje die u bij uw bestelling krijgt.

Wij raden www.hyperdia.com/en/ aan. Klik op “search details” en haal alle vinkjes weg behalve die van bijv. Japan Rail, Bullet train, Limited Express en Express. Dan krijgt u alle treinen te zien die u kunt nemen op het Japan Rail netwerk.

Met de Japan Rail Pass kunt u gebruik maken van JR group treinen, maar geen NOZOMI-shinkansen treinen op de Tokaido- (Tokyo-Osaka) en Sanyo- (Osaka-Fukuoka) lijnen. Ook de MIZUHO treinen op de Sanyo (Osaka-Fukuoka) en Kyushu (Fukuoka-Kagoshima) lijnen mag u niet nemen. De Japan Rail Pass dekt geen privélijnen, bussen of de metro.

U bespaart geld op treintickets door het kopen van een Japan Rail Pass indien u van plan bent grote afstanden per trein af te leggen, zoals bijv. Tokyo-Kyoto.  Gebruik de pas dus niet als u in Tokyo bent. Voor lokale metro’s, bussen etc. kunt u de Japan Rail Pass niet gebruiken. Let op! De Japan Rail Pass is geen strippenkaart, de pas moet in een aaneengesloten periode van 7,14 of 21 dagen gebruikt worden.

Ja, wanneer mensen met een Japanse nationaliteit de Japan Rail Pass wensen aan te schaffen dan kan dat, mits zij 10 jaar buiten Japan woonachtig zijn geweest. Dit dienen zij aan te tonen met een ‘proof of residence’ (在留届けの写し). Deze kan aangevraagd worden bij de Japanse ambassade.

De voucher dient in Japan binnen 3 maanden na gemaakt te zijn omgewisseld te worden naar de daadwerkelijke Japan Rail Pass. Dus bestel de voucher niet te vroeg! Maar doe dat bijv. 2 maanden voordat u de pas wilt gaan gebruiken in Japan.

Ja. Geen probleem zolang u, als aanvrager, de vouchers betaalt en wij de vouchers naar uw adres in Nederland, België of Luxemburg kunnen sturen. Het enige wat wij nodig hebben zijn hun volledige paspoortnamen.

Ja, echter zijn de passen alleen beschikbaar indien men op basis van een toeristenvisum Japan binnenkomt. Dus niet op bijv. een werk, cultureel- of studentenvisum.

Kinderkorting: 50% voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis mee op schoot van de ouder indien er geen plek is.

Ja, geen probleem. Dus bijv. een 21 dagen en een 7 dagen versie Japan Rail Pass als u voor een langere periode in Japan blijft.