De Japan Rail Pas is een ideaal middel om goedkoop en efficiënt door Japan te reizen. Onbeperkt gebruik van het JR netwerk voor 7, 14 of 21 dagen. Stap op de shinkansen-treinen en reis met een sneltreinvaart van de ene stad naar de andere.
Lees hieronder meer over deze geldbesparende en makkelijk te gebruiken treinpas.

Wij kunnen de voucher annuleren. Annuleringskosten bedragen 15% van de voucherwaarde in EUR per pas. Behalve in geval van de regionale passen, deze zijn non-restitutabel met 100% annuleringskosten.

Is de voucher kwijt in Nederland dan kunnen we nog proberen een nieuwe te sturen. U dient wel voor deze nieuwe te betalen. Als de kwijtgeraakte voucher niet is gebruikt kunnen wij deze restitueren voor 85% van de voucherwaarde (regionale passen uitgezonderd). Indien de voucher in Japan is kwijtgeraakt, dan kunnen wij helaas niet meer voor u betekenen. Wij kunnen deze namelijk niet digitaal opsturen.

JTB zit aangesloten bij de ANVR en SGR: dat geeft u zekerheid. Vanwege onze locatie in Amsterdam kunnen wij snel handelen mocht er iets fout gaan. Dit zo bijv. niet kunnen met een buitenlandse agent. Wij zijn ook voorzien van Nederlands, Engels en Japans-sprekend personeel. Zo kunnen wij bijv. in noodgevallen de voucher(s) klaar laten leggen op Schiphol of snel nog een nieuwe voucher sturen.

Ja, gratis voor Nederland, België* en Luxemburg* daar wij de normale post (priority post) gebruiken. Overkomstduur: voor Nederland 1-3 dagen, België en Luxemburg 5-8 dagen
( De postbezorging door PostNL vindt niet in alle gevallen binnen de gewenste duur plaats. Daarom verzoeken wij u uw bestelling uiterlijk twee weken van te voren te plaatsen vanuit Nederland en drie weken vanuit België of Luxemburg. U kunt ook gebruik maken van onze service om uw documenten op te halen op Schiphol. )

Dit om er zeker van te zijn dat de 3 maanden geldigheid van de voucher niet overschreden wordt en zodat we dan weten of er nog genoeg tijd is om alles te kunnen regelen, zoals de betaling en verzending. Deze data worden dus niet als ingangsdatum van uw JRP of lokale pas gebruikt. Wel gebruiken we uw vertrekdatum voor administratieve doeleinden. Deze komt op uw rekening te staan, maar heeft dus niets met de ingangsdatum van de rail pas te maken.

Nee, dit bepaalt u zelf tijdens het omwisselen. In Japan geeft u, tijdens het omwisselen van de voucher naar de JRP of lokale pas, aan vanaf wanneer u de JRP of lokale pas voor het eerst wilt gaan gebruiken. Inwisseldag van de voucher is dus niet automatisch de eerste gebruiksdag.

Nee. Maar wij kunnen de voucher(s) wel voor u maken (15 EUR administratiekosten per pas). Bestel de vouchers daarom s.v.p via het aanvraagformulier, geef de dag + tijd wanneer u langs wilt komen en maak indien nodig een telefonische afspraak. Let op: wij accepteren geen bestellingen per telefoon.

Betaal en haal dan uw Japan Rail Pass voucher af op Schiphol. Wij maken dan de voucher en brengen die een dag voor uw vertrek naar Schiphol (Aviapartnerbalie tegenover KLM).
Het is ook mogelijk om op Schiphol te betalen. Langskomen op ons kantoor kan natuurlijk ook.
Wilt u de voucher(s) zo snel mogelijk, dus bijv. op dezelfde dag of de volgende dag vroeg al in handen hebben ? Belt u ons dan even (020-5709810) of vul een dag en tijd in op het aanvraagformulier voor het maken van een afspraak. U dient altijd het formulier in te vullen en aan ons te versturen. Dan kunnen we er al aan werken voordat u komt en ligt/liggen de voucher(s) namelijk klaar voor u. Pinnen of per cash betalen kan hier op ons kantoor. Dit geeft u ook aan op het formulier.

Vul s.v.p het volgende bestelformulier in en bestel de voucher. U betaalt per iDeal, creditcard of bankoverschrijving. In het geval van het laatste, dan zullen wij u een factuur mailen. De voucher wordt na betaling zo spoedig mogelijk verstuurd. U krijgt de voucher per post of haalt deze op bij ons op kantoor of Schiphol. Eenmaal in Japan wisselt u de voucher om voor de daadwerkelijke Japan Rail Pass. Dit kan bij vele treinstations. Deze staan aangegeven in het boekje die u bij uw bestelling krijgt.

Klik dan hier voor een goed schema. Klik op “search details” en haal alle vinkjes weg behalve die van bijv. Japan Rail, Bullet train, Limited Express en Express. Dan krijgt u alle treinen te zien die u kunt nemen op het Japan Rail netwerk.

In geval van de JRP: Alle JR treinen, maar geen NOZOMI-shinkansen treinen op de Tokaido- (Tokyo-Osaka) en Sanyo- (Osaka-Fukuoka) lijnen. Ook de MIZUHO treinen op de Sanyo (Osaka-Fukuoka) en Kyushu (Fukuoka-Kagoshima) lijnen mag u niet nemen. De JRP dekt geen privélijnen, bussen of de metro.
In geval van een lokale pas;
* Hokkaido Pass, alle JR Hokkaido-treinen en een aantal bussen.
* Sanyo Pass, alle JR standaard treinen inclusief de Nozomi Shinkansen en de Haruka naar Kansai Airport
* Kansai Pass, alle standaard JR treinen inclusief de Haruka en Shinkansen binnen de Kansai-regio.
* Kyushu Pass, alle JR treinen op Kyushu.

In geval van de JRP: Alleen handig indien u grote afstanden per trein gaat afleggen, zoals bijv. Tokyo-Kyoto. Advies: laat dag 1 van de pas de dag zijn dat u Tokyo gaat verlaten. Gebruik de pas dus niet als u in Tokyo bent. Voor lokale metro’s, bussen etc. moet u dus de JRP niet gebruiken. Dit is relatief duur. De JRP is geen strippenkaart, de pas moet in een aaneengesloten periode van 7,14 of 21 dagen gebruikt worden.
Wat betreft de lokale passen: kijk goed naar hoeveel dagen u in de regio zult verblijven en of u niet over de grens van de regio gaat.

In geval van de JRP: Alleen indien ze een permanente verblijfsvergunning hebben of met een niet-Japanner getrouwd zijn en niet in Japan wonen. In geval van de lokale passen: Niet beschikbaar voor reizigers met een Japans paspoort.
Let op! Vanaf 31 maart 2017 komen mensen met een Japanse nationaliteit niet meer in aanmerking voor de Japan Rail Pass.

De voucher dient in Japan binnen 3 maanden na gemaakt te zijn omgewisseld te worden naar de daadwerkelijke JRP of lokale pas. Dus bestel de voucher niet te vroeg! Maar doe dat bijv. 2 maanden voordat u de pas wilt gaan gebruiken in Japan.

Ja. Geen probleem zolang u, als aanvrager, de vouchers betaalt en wij de vouchers naar uw adres in Nederland, België of Luxemburg kunnen sturen. Het enige wat wij nodig hebben zijn hun volledige paspoortnamen.

Ja, echter zijn de passen alleen beschikbaar indien men op basis van een toeristenvisum Japan binnenkomt. Dus niet op bijv. een werk, cultureel- of studentenvisum.

Kinderkorting: 50% voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis mee op schoot van de ouder indien er geen plek is.

Ja, geen probleem. Dus bijv. een 21 dagen en een 7 dagen versie JRP als u heel lang in Japan blijft. Of een 7 dagen JRP en een 2 dagen Kansai pass. Een regionale pass, kan echter maar een keer per persoon worden aangeschaft.