De Kyoto dagexcursie bezoekt alle hoogtepunten van deze historische stad: Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen, het Keizerlijk Paleis, de Heian Schrijn, de Sanjusangendo en Kiyomizu Tempel. De tour wordt gedaan met de bus en een Engelssprekende gids.
 

Dag 1 : Reisschema

08:00 – 08:45 Aanvang bij AVANTI Sunrise Tours Desk Kyoto Station
8:45 – In de bus zal de Engelssprekende gids u uitleggen over de geschiedenis en culturele belang van Kyoto. De bus stopt bij de oude woning van de shogun, Nijo Kasteel, bij het Gouden Paviljoen, en het Keizerlijk Paleis, de Keizerlijke residentie tot aan 1868. Wanneer het Keizerlijk Paleis is gesloten zal het Kitano Tenmangu Schrijn bezocht worden.
13:00 – 14:00
Japanse lunch
14:30 – 17:00
De tour gaat verder met een bezoek aan de Heian Jingu Scheijn gevolgt door de Sanjusangendo temple met zijn 1001 boeddhabeelden. De excursie eindigt met een bezoek aan de Kiyomizu Tempel met zijn gigantische houten platform en een schitterend uitzicht over de stad.
17:30 – 18:30 Terug naar hotel

Data:
5 jan – 30 dec: dagelijks

Prijs:
Volwassene
Vanaf Kyoto: 125 EUR
Vanaf Osaka: 153 EUR
Kind (6-11 jaar)
Vanaf Kyoto: 11100 JPY = 106 EUR pp
Vanaf Osaka: 14100 JPY = 135 EUR pp
Prijs afhankelijk van JPY-EUR-wisselkoers en is onderhevig aan verandering.

Op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen is het Kyoto Keizerlijk Paleis gesloten. Tijdens deze momenten zal de tour andere locaties aandoen. Hetzelfde geldt voor de periode voor en na de publieke openstelling van het Paleis in april en oktober, en 3 dagen voor, tijdens en na het Aoi festival, en een event gehouden door het Keizerlijk hof.
Tijdens het Jidai festival op 22 oktober is de Heian Schrijn gesloten voor het publiek en de tour zal naar de Chishaku-in Tempel gaan.
Tijdens het Gion Festival (14-16 juli), zal de afzetservice bij Karasuma Kyoto Hotel, Nikko Princess Kyoto en Hotel Monterey Kyoto niet toegankelijk zijn vanwege de verkeerssituatie.
Op 25 januari, 25 mei en 25 oktober zal de Nishi Honganji Tempel worden bezocht in plaats van Kitano-Tenmangu Schrijn.
Op dinsdagen in januari, juli, augustus en december, of woensdag als dinsdag een feestdag is, is Nijo Kasteel gesloten. De tour gaat dan naar de Ryoanji Tempel.
Let op, u wordt voor het bezoek aan het Keizerlijk Paleis gevraagd om uw volledige naam, nationaliteit, gender en leeftijd voor het betreden van het Keizerlijk Paleis in te vullen. (Deze formulieren worden op dezelfde dag van de tour aan u gegeven)
Vanaf Osaka wordt het openbaar vervoer gebruikt, stoelen zijn misschien niet beschikbaar.
De plaatsen bij de Heian Jingu Schrijn waar toegangsgeld wordt gevraagd zal niet worden bezocht.