Takayama

This is the caption for this image
Takayama
Takayama, Japan

About Takayama

Hida-Takayama, of gewoon Takayama, is een stad dichtbij de noordelijke Japanse Alpen van Gifu provincie in de Chubu regio. Takayama heeft een traditionele atmosfeer behouden zoals maar weinig anderen dit hebben, vooral de prachtig behouden oude stad.

De stad is beroemd om zijn goed behouden Edo-stijl straten, welke alleen geëvenaard kunnen worden door die in Kanazawa. Het belang van Takayama lag vroeger vooral in de hoge kwaliteit hout en timmerlieden die uit deze streek kwamen. Het Takayama Festival, gehouden in de lente en herfst, wordt beschouwd als een van Japan’s beste festivals.

  • De Oude stad
  • De Hida Folk Village openluchtmuseum
  • Takayama Jinya, het voormalig kantoor van de lokale overheid
  • Ochtendmarkten

De regio was al bewoond zover terug als de Jomon periode. De stad is best bekend voor zijn bewoners’ expertise in de timmerkunst. Er wordt geloofd dat timmerlieden uit Takayama werkten aan het Keizerlijk Paleis in Kyoto en aan vele andere tempels in Kyoto en Nara. De stad en zijn cultuur, zoals ze vandaag bestaan, werd gevormd aan het eind van de 16de eeuw, toen de Kanamori clan het Takayama kasteel bouwde.

De stad is klein genoeg om te voet af te leggen, maar een huurfiets is ook een goede optie.

 

Praktische informatie:

  • Van Tokyo Station naar Nagoya Station met de JR Tokaido Shinkansen trein, en van Nagoya naar Takayama Station (4 uur 10 minuten)
  • Van Shin-Osaka Station naar Nagoya station, en verder naar Takayama Station (2 uur 30 minuten)

Our packages includes Takayama

Gassho-zukuri farmhouses, Shirakawa-go

Takayama en Shirakawa-go Dagexcursie

Deze excursie biedt makkelijk vervoer aan vanuit Takayama naar Kanazawa – via Werelderfgoed Shirakawa-go, een gebied wat moeilijk te bereiken kan zijn voor de individuele reiziger.

Vertrekdata:
18 maa – 6 dec: […]

hyogo-himeji-castle-JNTO

Lente in Japan

De lente in Japan vindt plaats vanaf eind maart t/m met mei. Deze prachtige periode – met het ideale lenteweer – is voor velen de uitgelezen periode om Japan te […]

shimane-matsue_gakuenji_temple

Herfst in Japan

Het is herfst in Japan van september t/m november. In deze tijd is Japan gehuld in een prachtig kleurenpalet van herfstbladeren.