Miyajima

The torii gate of Itsukushima Shrine, Miyajima
The Itsukushima Shrine on Miyajima Island, Hiroshima

About Miyajima

Miyajima ‘Schrijn-eiland’, of zijn echte naam, Itsukushima, is een van de juwelen van Japan, met een van Japan’s mooiste zichten. Slechts met een 10 minuten durende boottocht vanaf Hiroshima ligt Miyajima met zijn sereniteit en schoonheid wat Hiroshima perfect complementeert. Het eiland Miyajima is dan ook een van de meest bezochte toeristische attracties van Japan.

  • Itsukushima Schrijn
  • Berg Misen, de hoogste berg van het eiland
  • De boeddhistische Daisho-In Tempel
  • De grote houten Sejokaku Hal

Natuur en cultuur

Miyajima wordt beschouwd als een heilige plaats al voor het grootste gedeelte van de Japanse geschiedenis. In 806 AD beklom de monnik Kōbō Daishi de berg Misen en vestigde de berg als een ascetische plaats voor de Shingon sekte van het Boeddhisme. In de jaren daarna hebben de boeddhistische tempels en shinto schrijnen een hechte relatie met elkaar onderhouden. In het verleden hadden vrouwen geen toegang tot het eiland en oude mensen werden ergens anders naartoe verscheept om te sterven. Dit alles werd gedaan om de rituele puurheid van de plaats niet te bederven.

Miyajima is een romantische plaats en men geniet het meest van een overnachting in een van de ryokans op het eiland. Overdag zijn er vele toeristen die ’s avonds vertrekken waardoor het ’s avonds veel stiller en vredig is. Op het eiland lopen tamme herten rond, ook door de straten van het dorpje. Ze lopen overdag op dezelfde plaatsen als de toeristen en ’s avonds slapen ze langs de paden.

 

Bezoek Miyajima

Miyajima is het meest beroemd voor zijn gigantische rode ‘torii’ poort welke tijdens de vloedperiode lijkt te zweven op het water. Deze plaats is gerangschikt als een van Japan’s drie beste gezichten. Itsukishima Schrijn is een UNESCO werelderfgoedstuk, en is een groot roodgelakt complex van hallen en paden op palen. Origineel is het zo gebouwd zodat het gewone volk de schrijn kon bezoeken zonder het eiland te bevuilen met  hun voetafdrukken. Ook trouwerijen worden geregeld gehouden bij de schrijn en de ceremonieele dans van de priester is een gezicht om te herinneren.

Het is ook mogelijk om de berg Mi-sen te beklimmen om vervolgens per kabelbaan en verder te voet een pad te beklimmen. Vanaf de bergtop kunt u genieten van de prachtige scène van vele eilanden in de Seto Binnenlandse Zee (mits natuurlijk goed weer). Er zijn ook stranden waar men kan baden en kamperen rondom het eiland, en zeegangers stromen naar het eiland in de zomer.

Praktische informatie

  • Van JR Hiroshima Station naar Miyajimaguchi Station met JR Sanyo trein (25 min), dan met de boot naar het eiland (10 min)

Our packages includes Miyajima

Himeji castle

Ontdek Japan Compleet

15 Dagen vanaf 4265 EUR p.p.

tochigi_nikko_toshogu_shrine

Wonderen van Japan

11 Dagen vanaf 2790 EUR p.p.

Maiko in Gion

Modern en Traditioneel Japan

9 Dagen vanaf 2225 EUR p.p.

The torii gate of Itsukushima Shrine, Miyajima

Hiroshima & Miyajima Excursie

Ontdek het mooie Miyajima, en loop tussen de herten door naar Itsukushima shrijn. Deze schrijn staat bekend om de rode torrii-poort die in het water staat. Na Miyajima brengt deze excursie […]

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield