Matsuyama

A slider with the ID of 2020-04-06-02-29-53 doesn't exist.

About Matsuyama

Matsuyama is de hoofdstad van de provincie Ehime op het eiland Shikoku. De naam betekent ‘pijnboom berg’.

Vrij provinciaal maar vriendelijk naar reizigers en een hub van business en shopping in de kalmte van het platteland. Matsuyama heeft veel te bieden met betrekking tot interessante literaire en culturele aspecten.

De stad staat vooral bekend om zijn heetwaterbronnen (onsen) en is de basis van Dogo Onsen, het oudste heetwaterbadhuis in Japan.  Een andere toeristische trekplijster is Matsuyama Kasteel. Het uitzichtpunt vanaf het kasteel, gezeteld op een heuveltop, bied een prachtig gezicht van de stad en een glimps van de Seto Binnenlandse Zee. Acht van de 88 tempels van de Shikoku Pelgrimstocht zijn gelegen in Matsuyama.

  • Dogo Onsen, een beroemde spa
  • Matsuyama Kasteel
  • Ishiteji Tempel op de Shikoku Pelgrimage

De stad is ook befaamd voor zijn setting van Natsume Soseki’s populaire boek genaamd ‘Bottchan’. Dit boek wordt vaak gelezen als onderdeel van het curriculum op Japanse scholen en beschrijft onder andere Matsuyama tijdens de turbulente periode van de Meiji Restoratie. Natsume’s boek heeft gezorgd dat Matsuyama bekend is geworden door heel Japan.

Praktische informatie

  • Vanaf vliegveld Tokyo Haneda naar vliegveld Matsuyama, met het vliegtuig en de bus naar Matsuyama Station (2 uur).
  • Vanaf Tokyo Station naar Okayama Station met de JR Tokaido-Sanyo Shinkansen trein, en vanaf Okayama naar Matsuyama Station (6 uur 20 minuten).

Vanaf vliegveld Osaka Itami naar vliegveld Matsuyama (50 min)

Our packages includes Matsuyama

Himeji castle

Ontdek Japan Compleet

15 Dagen vanaf 4265 EUR p.p.

tochigi_nikko_toshogu_shrine

Wonderen van Japan

11 Dagen vanaf 2790 EUR p.p.

hiroshima-shimanami

Fietsen op Shikoku

Bezoek rustieke eilanden en geniet van prachtige vergezichten

Deze tour is voor de fietsliefhebbers. Vanaf het plaatsje Onomichi gaat een schitterende fietsroute langs verschillende eilandjes naar het eiland Shikoku. De afstand […]

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield