Kumamoto

About Kumamoto

Kumamoto is de hoofdstad van de provincie Kumamoto op het eiland Kyushu. Het is een grote stad op Kyushu’s westkust met een populatie van zo’n 650,000 inwoners.

De hoofdattracties van Kumamoto zijn de berg Aso, een van ’s werelds grootste actieve vulkanen, Kumamoto Kasteel en Suizenji park. Er is ook een pretpark ‘Mitsui Greenland’ in Arao.

  • Het Kumamoto Kasteel
  • Hosokawa residentie waar vroeger samoerai van hoge rank leefden
  • Suizenji-Jojuen tuin welke de 53 Tokaido stations reproduceerd.

Kumamoto Kasteel is een van de mooiste kastelen in Japan, en de op drie na grootste. Het grootste gedeelte van het kasteel was platgebrand tijdens de Satsuma Opstand in 1877. Het huidige hoofdgebouw van het kasteel is een zorgvuldig gerestaureerde herbouwing gedaan in 1960er jaren. Een aantal van de andere gebouwen van het complex zijn nog wel origineel. Het kasteel is een must-see  attractie welke ook het hart is van de stad.

Praktische informatie

  • Van Tokyo Haneda Airport naar Aso-Kumamoto Airport (1 uur 30 minuten)
  • Van Osaka Itami Airport naar Aso-Kumamoto Airport (1 uur)

Our packages includes Kumamoto

kagoshima-mt-kaimondake

Kyushu met de Auto

Kyushu met de Auto begint met aankomst op Fukuoka. Daar haal je op dag drie de huurauto op en begin je een fantastische reis over het ruwe eiland Kyushu, het […]

kumamoto-mt-aso-4

Kyushu

Kyushu is het eiland wat zuidwest van het Japanse hoofdeiland is gelegen. Fukuoka ligt in het noorden en is de plaats waar je aankomt met de trein of het vliegtuig. […]

shinkansen

Japan Highlights 3 Weken

Ontdek Japan’s highlights met de shinkansen en de Japan Rail Pass binnen 23 dagen!

Reis dwars door Japan van zuid naar noord in 23 dagen. Maak gebruik van verschillende treinen zoals […]