Kobe

About Kobe

Kobe is de hoofdstad van de provincie Hyogo en een van Japan’s 10 grootste steden. De stad ligt tussen de zee en het Rokko-gebergte, Kobe wordt ook wel eens beschouwd als Japan’s meest aantrekkelijke stad.

  • Kitano, met voormalige residenties van buitenlandse handelaren
  • Sorakuen, een traditionele Japanse landschapstuin
  • Kobe’s Chinatown called Nankinmachi
  • Kobe Harborland’s shopping en entertainment gebied
  • De berg Rokko vanwaar u een prachtig panorama uitzicht heeft over Kobe en Osaka
  • De Akashi Kaikyo Brug welke ’s werelds langste hangbrug is

Geschiedenis van Kobe

Kobe is al vele eeuwen een belangrijke havenstad geweest. De haven was een van de eerste Japanse havens die werd opengesteld voor internationale handel in de late Edo Periode, en de stad blijft een van Japan’s meest kosmopolitische steden.

In januari 1995 werd de stad geraakt door de Grote Hanshin-Awaji aardbeving welke meer dan 5,000 mensen doodde en tienduizenden huizen vernielde. De stad is tegenwoordig weer helemaal opgebouwd en een paar delen zijn behouden als het was net na de ramp, ter nagedachtenis.

 

Internationale delicatessen

Wanneer u in Kobe bent, vergeet dan niet om de ‘Kobe beef’ or wagyu te proeven. Dit hooggewaardeerde vlees was geintroduceerd in Japan in de 2de eeuw. Terwijl de rundvlees consumptie steeg gingen de boeren werkers aannemen om de runderen te masseren. Hierdoor stijgt de kwaliteit van het vlees.

Het isoleren van bepaalde kuddes en bepaalde voedertechnieken – door het gelimiteerde aantal land – hebben geleid tot onderscheidende kenmerken die ervoor zorgen dat het vlees superieur is in marmering en in verhouding van gesatureerd en ongesatureerde vetten.

Praktische informatie

  • Van Tokyo naar Shin-Kobe Station met de JR Tokaido Shinkansen ‘hikari’ treinen (3 uur 15 minuten) of een binnenlandse vlucht van Hanada Airport naar Kobe Airport
  • Van Shin-Osaka Station naar Shin-Kobe Station met de JR Sanyo Shinkansen treinen (15 minuten) (deze stations zijn niet centraal gelegen)

Our packages includes Kobe

Himeji castle

Ontdek Japan Compleet

15 Dagen vanaf 4265 EUR p.p.

tochigi_nikko_toshogu_shrine

Wonderen van Japan

11 Dagen vanaf 2790 EUR p.p.

hyogo--kobe-port-2

Kobe Wandelexcursie

Vlakbij Kyoto en dichtbij Osaka ligt havenplaats Kobe. Kobe is een moderne stad met veel nieuwe gebouwen. Het grenst aan Osaka, maar heeft toch een eigen stijl. Bij het water […]

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield