Kanazawa

Samurai Residence, Kanazawa
Kenrokuen Garden, Kanazawa
Kenrokuen Garden, Kanazawa
Kanazawa at blossom time

About Kanazawa

Kanazawa ligt aan de kust van de ‘Sea of Japan’, grenzend aan de Japanse Alpen, Hakusan National Park en Noto Peninsula National Park.

Tijdens de Edo Periode was Kanazawa de zetel van de Maeda Clan, de tweede meest machtige feodale clan na de Tokugawa in termen van rijstproductie en landgrootte. Hieruit volgend groeide Kanazawa uit tot een stad met grootse culturele prestaties, rivaliserend met Kyoto en Tokyo. Kanazawa is onderdeel van de UNESCO Creative Cities Network als een stad van ambachten en volkskunst.

  • De Chaya districten en de theehuizen waar geisha’s hun kunsten vertonen
  • Japan’s beroemde Kenroku-en Tuin
  • De Ninjadera (Ninja Tempel) en zijn geheime deuren en vallen
  • Kanazawa’s voormalig samoerai district Nagamachi
  • Oyama Schrijn
  • Omicho Markt
  • Kanazawa Kasteel

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Kanazawa Japan’s tweede grote stad (na Kyoto) die de verwoesting van luchtbombardementen ontkwam. Hierdoor zijn delen van de oude kasteelstad, zoals de Nagamachi samoerai district en de Chaya vermaaksdistricten, in behoorlijk goede conditie bewaard gebleven.

Vandaag de dag is Kanazawa nog steeds een belangrijke stad in de regio en is de hoofdstad van de provincie Ishikawa. De stad heeft vele historische attracties zoals gerestaureerde woningen en districten, zowel als moderne musea. Maar Kanazawa’s onbetwiste hoofdattractie is Kenrokuen, een van Japan’s top 3 beste landschapstuinen, en door velen beschouwd als de mooiste van allemaal.

Praktische informatie

  • Van Tokyo naar Echigo-Yuzawa met de trein (JR Joetsu Shinkansen Lijn) en vanaf dat station naar Kanaza Station (JR Hokuetsu Kyoko Lijn –limited express) (4 uur)
  • Van Haneda Airport naar Komatsu Airport (1 uur)
  • Van Osaka naar Kanazawa Station met de trein (JR Hokuriku Lijn – limited express) (2 uur 30 minuten)

Our packages includes Kanazawa

Kenrokuen Garden, Kanazawa

Kanazawa Ochtendexcursie

Bezoek Kanazawa’s beroemde bezienswaardigheden zoals Kenroku-en, Nagamachi Samoerai-district en de Higashi Theehuis-district. Dit allemaal per bus en onder begeleiding van een gids met ruime kennis over de stad.

Vertrekdata:
20 maart t/m […]

aomori-nebuta

Noord-Japan Reis (Tohoku)

‘De Smalle Weg naar het Diepe’ of ‘Oku no Hosomichi’, het meesterwerk van poëet Matsu Bashou behoort tot de top van de Japanse literatuur. Het werk is gebaseerd op Bashou’s […]

hyogo-himeji-castle-JNTO

Lente in Japan

De lente in Japan vindt plaats vanaf eind maart t/m met mei. Deze prachtige periode – met het ideale lenteweer – is voor velen de uitgelezen periode om Japan te […]

shimane-matsue_gakuenji_temple

Herfst in Japan

Het is herfst in Japan van september t/m november. In deze tijd is Japan gehuld in een prachtig kleurenpalet van herfstbladeren.

Tokyo by night

Kunst in Japan

Japan staat bekend om haar sublieme esthetiek, rijke tradities en betoverende natuur, maar ook om haar innovatieve technologie, commercie en moderniteit. Kunst in Japan neemt je mee om kennis te […]