Himeji

About Himeji

Met een half miljoen bewoners is Himeji na Kobe de grootste stad van de Hyogo provincie. Het kan worden bereikt in minder dan een uur vanaf Osaka of Kyoto en is ook een populaire stop tijdens reizen langs de Sanyo Shinkansen lijn (de  hogesnelheidslijn die Kyoto, Osaka en Hiroshima linkt).

Alhoewel een kleine stad aan de westerse grens van de Kansai regio, Himeji heeft het schitterendste kasteel van Japan. Op een moment in de late jaren van 1500 was het kasteel zelfs het grootst van heel Azië.

  • Het geweldige Himeji kasteel
  • Berg Shosha (Shoshazan) en zijn 1000 jaar oude tempelcomplex
  • Kokoen tuin, samengesteld uit 9 gescheiden Japanse – stijl – tuinen uit de Edo periode

Daterend van het jaar 1609, en ook wel het ‘Zilverreiger Kasteel’ genoemd, dit bouwwerk is een van de weinige in zijn soort die de ravages van burgeroorlogen, aardbevingen en vuurbombardementen is ontsnapt.

Meest opmerkend is dat het kasteel op wonderbaarlijke wijze de Tweede Wereldoorlog zo goed als onbeschadigd heeft overleefd ondanks dat de stad zelf wel met de grond gelijk is gemaakt door Amerikaanse tapijtbombardementen. Het kasteel was aangewezen als een nationale schat in 1931 en was geregistreerd op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst in 1993.

Het is vrijwel het laatste kasteel in Japan dat het nog steeds voor elkaar heeft om boven de omgeven flat en kantoor gebouwen uit te torenen.

Praktische informatie

  • Van Tokyo naar Himeji met de Shinkansen (sommige ‘Nozomi’ types stoppen niet in Himeji) (3 uur 10 min)
  • Van Osaka naar JR Himeji Station met de trein (Special Rapid Service trein) (57 min)
  • Van Kyoto naar JR Himeji Station met de trein (Special Rapid Service trein) (1 uur 25min)
  • Himeji kasteel wordt op het moment gerenoveerd tot en met maart 2015

Our packages includes Himeji

tokyo-shirine-2

Highlights van Japan

7 Dagen vanaf 1835 EUR pp

Himeji castle

Ontdek Japan Compleet

15 Dagen vanaf 4700 EUR pp

tochigi_nikko_toshogu_shrine

Wonderen van Japan

11 Dagen vanaf 3150 EUR pp

Maiko in Gion

Modern en Traditioneel

9 Dagen vanaf 2480 EUR pp

hyogo-kobe-port

Kansai BANZAI

Het Kansai-gebied – volgens de Japanners het echte Japan – met twee eeuwenoude hoofdsteden en historische bezienswaardigheden. Het gebied ligt geografisch erg gunstig met alle belangrijke steden in goed bereik […]

Wakayama_koya_san_temple_3

Rustiek Japan

Een prachtig landschap, een relaxte sfeer, kalmte, geweldige bezienswaardigheden en vriendelijke mensen. Rustiek Japan heeft dit allemaal en focust op Shikoku (let: vier landen), Japan’s vierde eiland in het zuidwesten […]