Hakone

Mt.Fuji from Lake Ashi, Fuji-Hakone National Park

About Hakone

Hakone ligt in het bergachtige westen in de provincie van Kanagawa, ongeveer 1 uur en 15 min vanaf Tokyo aan de oostzijde van de Hakone Passage. Het merendeel van deze stad ligt binnen de grenzen van de Fuji – Hakone – Izu National Park, gecentreerd rond het meer Ashi. De berg Fuji is een van de bekendste bezienswaardigheden van Japan en is nog steeds vulkanisch actief.

Het plaatsje is beroemd voor zijn heetwaterbronnen (onsen), buiten-activiteiten, natuurlijke  pracht en het uitzicht op de berg  Fuji. Hakone is een populaire bestemming onder toeristen, vooral als uitstap vanuit Tokyo.

Naast dat het de regio’s oudste en beroemdste spa resort is, heeft het stadje een interessante geschiedenis, een prachtige omgeving en een koel klimaat het hele jaar door.

  • Fuji – Hakone –Izu National Park en zijn actieve vulkanen rondom meer Ashi
  • De berg Fuji
  • De beroemde heetwaterbronnen genoemd ‘Hakone Seventeen Spas’

Plaatsen en ervaringen

Een vulkanische ervaring kunt u opdoen bij de Owakudani vulkaan met zijn bubbelende, zwavelwater. De meeste hotels en ryokan (Japanse hotels)  in deze regio hebben beschikking tot een onsen. Het schilderachtige  meer Ashi, gelegen tussen de bergen, biedt een van de beste uitzichten op de berg Fuji.

Andere attracties zijn onder andere het Hakone Open Air Museum met een van de beste collecties van moderne beeldhouwkunst, en het MOA (Museum of Art) in Atami in een erg interessant gebouw met indrukwekkend uitzicht op de zee.

 

Fuji

Deze prachtig kegelvormige vulkaan (Fuji-san in het Japans) is een prachtig gezicht. Met een hoogte van 3.776 meter lijkt het meer op een door de mens gebouwd kunstwerk dan op een werk van de natuur.

Wanneer u met de hogesnelheidstrein (shinkansen) vanuit Tokyo naar Osaka reist, probeer dan een stoel aan de rechterzijde te bemachtigen voor een mooi zicht op Fuji ongeveer 45 minuten na vertrek.

In de Japanse kunst, cultuur, muziek, literatuur en religie is Fuji van oudsher een mythische betekenis geweest.

Voor velen heeft Fuji een religieuze significantie, en de barre wandeltocht naar de top van de berg wordt door jong en oud ondernomen als een soort van pelgrimage. Er is een Japans gezegde dat luidt, ‘U bent een dwaas als u niet eenmaal Fuji beklommen heeft, maar ook een dwaas als u het tweemaal doet’. Het is gebruikelijk om de berg ’s nachts te beklimmen zodat men ’s ochtends vroeg het rijzen van de zon kan meemaken vanaf de top van de berg. Het beklimmen van Fuji kan alleen in de maanden juli en augustus wanneer de berg vrij is van sneeuw. De Fuji-klim is een erg mooie ervaring en raden wij een ieder aan die in deze maanden in Japan is.

 

Praktische informatie

  • Vanaf Tokyo naar Odawara met de JR Tokaido Shinkansen lijn en van Odawara naar Hakone – Yumoto Station met de Hakone Tozan Lijn (55 min) (90 km)
  • Koop de Hakone Free Pass voor goedkoop en handig reizen in het Fuji – Hakone National Park

Our packages includes Hakone

shizuoka-mt-fuji-14

Japan Herfst Groepsreis

Vertrekdata: 23 oktober – 6 november 2017
15 Dagen/13 Nachten
Bestemmingen: Tokyo, Mt. Fuji, Yamanaka Meer, Nagoya, Kyoto, Tokushima, Shimanami Kaido, Hiroshima, Osaka
5798 EUR pp

Tokyo: shrine and Tokyo Tower

Modern en Traditioneel Japan

Ervaar de wonderlijke contrasten die Japan rijk is

Deze reis laat u kennis maken met zowel authentiek als hedendaags Japan. Dompelt u zich onder in de bruisende metropool Tokyo, om daarna […]

hyogo-himeji-castle-JNTO

Lente in Japan

Geniet van zachte temperaturen en roze bloesem

De lente is een van de meest gunstige momenten om Japan te verkennen. Van eind maart tot begin / half april staat de iconische […]

shizuoka-mt-fuji-8

Mt. Fuji-Hakone Dagexcursie

Deze excursie met gids neemt je mee naar het 5e station van Mt. Fuji om te genieten van een uitzicht van 2300 meter boven zeelevel. Naderhand nemen deelnemers de mooie […]