Beppu

About Beppu

Kyushu is het land van vulkanen. Het vulkanisch karakter van dit eiland zorgt voor een grote rijkdom aan warmwaterbronnen. De stad Beppu is hier het beste voorbeeld van. De stad ligt naast een rijk vulkanische gebied en is gezegend met meer warmwaterbronnen dan waar dan ook in het land. Hierdoor is Beppu uitgegroeid tot dé onsen hoofdstad van Japan.

Er zijn zelfs enkele spectaculaire bronnen die de ‘hellen’ worden genoemd, die vanwege de hitte alleen om naar te kijken zijn, zeker niet om te baden!

Als gevolg van deze natuurlijke rijkdom kent Beppu ook een specifieke keuken waarbij de stoom van de vele waterbronnen wordt gebruikt om te koken. Lunch bijvoorbeeld in het Jigokumushi Kobo Steam Cooking Center, waar je je eigen eten kan stomen. U kunt naast de vele waterbronnen ook de top van Mt. Tsurumi bezoeken voor een mooi uitzicht over Beppu en de zee of naar het populaire Takasakiyama Monkey Park gaan.

  • Heetwaterbronnen (onsen)
  • Umitamago Aquarium
  • Takasaki Monkey Park
  • Vanaf Tokyo, vliegen naar Oita en met de Airport Bus service naar Beppu
  • Vanaf Osaka of Kyoto, de hogesnelheidstrein (shinkansen) richting Kokura en dan de lokale express trein naar Beppu
  • Vanaf Fukuoka, de sneltrein naar Beppu

Our packages includes Beppu

kumamoto-mt-aso-4

Kyushu en Yakushima

Verken het land van vulkanen en onsen

Kyushu is het eiland wat ten zuidwesten van het Japanse hoofdeiland is gelegen. Fukuoka ligt in het noorden en is de plaats waar u […]

shimane-matsue_gakuenji_temple

Herfst in Japan

Geniet van zachte temperaturen en schilderachtige taferelen

Bereis Japan in de periode oktober/november, wanneer Japan gehuld is in fraaie warme herfstkleuren. De Japanse nazomer staat daarbij garant voor aangename temperaturen. Dit […]