Fietsen op Shikoku is voor de fietsers onder ons! Vanaf het plaatsje Onomichi gaat een schitterende fietsroute langs verschillende eilandjes naar het eiland Shikoku. Deze route leg je met de fiets af! De afstand van de route is zo’n 65 km en de fietsen kun je ter plekke huren. De tour begint in Hiroshima, de stad staat bekend om de atoombomtragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierna reis je af naar Onomichi met de trein en begint je aan de fietsroute. Halverwege de route heb je een overnachting en kun je lekker genieten van een heetwaterbron en de natuur op het eiland. De volgende dag reis je verder naar Imabari, het eindpunt van de fietsroute. Je reist dan door naar Matsuyama, die bekend staat om Dogo Onsen, als een van de oudste heetwaterbron plaatsen van Japan. De volgende dag keer je terug naar Hiroshima per ferry.

Klik hier voor een impressie van de fietsroute!

Dag 1 : Hiroshima

Deze dag kom je aan in Hiroshima. Je bent vrij in Hiroshima en kunt bijvoorbeeld ook Miyajima bezoeken. Eventueel kun je meedoen met de JTB Sunrise Tour naar Miyajima (wel vooraf boeken!). Hiroshima staat vooral bekend om zijn vredesmonumenten en herdenkingsplaatsen aan de atoombom, maar je kunt ook het kasteel van Hiroshima bezoeken of genieten van de lokale specialiteit: okonomiyaki.

Dag 2 : Het begin van de fietsroute naar Shikoku

Vandaag reis je in ongeveer een uur met de trein vanaf Hiroshima naar Onomichi. Laat je grote bagage achter in het hotel van Hiroshima zodat je hier niet mee sjouwt. Hier huur je een fiets, en de tocht kan beginnen! Halverwege de route hebben wij een Japanse hotel voor je gereserveerd waar je lekker kunt bijkomen en van het eilandleven kunt genieten.

Dag 3 : Matsuyama

Op deze dag eindigt de fietsroute wanneer je aankomt bij het plaatsje Imabari. Vanaf Imabari stap je op de trein en ben je binnen 40 minuten in Matsuyama. Deze stad staat bekend om een van de oudste heetwaterbronnen van Japan (Dogo Onsen) en hier kun je de rest van de dag bijkomen.

Dag 4 : Terug naar Hiroshima

Vanaf Matsuyama gaat er een bootje die je weer terugbrengt naar Hiroshima in ongeveer drie uur. Eenmaal aangekomen in Hiroshima kun je je bagage weer ophalen, verder deze stad verkennen, of jezelf klaarmaken voor de volgende bestemming.

Inclusief:

1 overnachting Hiroshima + ontbijt, 1 overnachting halverwege de fietsroute (Ikuchi Island) + ontbijt, 1 overnachting Matsuyama + ontbijt
Ferryticket Matsuyama naar Hiroshima

Exclusief:

Vliegticket
Overig transport (Japan Rail Pass, trein of bustickets etc)
Maaltijden (zover niet genoemd)
Fietshuur (zo’n 15 EUR per dag) en tol (ongeveer 2 EUR per brug)
Verzekeringen
Overige persoonlijke uitgaven

Prijzen:

PRIJS PER PERSOON vanaf: 366 EUR p